presica HDZ-a

Damir Habijan 'HDZ neće podržati proračun Grada, a sporazum s C.I.O.S. MBO samo pod jednim uvjetom'

Objavljeno: 23.12.2016. 20:11

Zadnja izmjena: 23.12.2016. 20:13

Na današnjoj presici šef varaždinskih HDZ-ovaca Damir Habijan najavio je da njegova stranka neće prihvatiti proračun Grada za sljedeću godinu, a da će rješavanje imovinskog spora između Grada i C.I.O.S. MBO prihvatiti samo pod jednim uvjetom.

Habijan je načelno podržao mirno rješavanje sudskih postupaka, ali se pribojava da bi Varaždin postao regionalnim središtem za odlaganje smeća, a možda bi i Zagreb pokušao riješiti svoj problem sa smećem baš preko MBO-a. Ipak bi on taj sporazum prihvatio pod uvjetom da se može raskinuti ako C.I.O.S. MBO d.o.o. postrojenje proda trećoj osobi.

Što se tiče proračuna, HDZ-u smeta prodaja dionica koje Grad ima u Termoplinu u iznosu od 67 milijuna kuna. No, svega pola sata nakon Habijanove presice i neovisno o njoj, gradonačelnik Habuš je na briefingu s novinarima izjavio da Grad odustaje od ove transakcije. 

Osim ove dvije točke, HDZ predlaže da se u dnevni red uvrsti i točka o davanju ovlasti gradonačelniku da sazove Glavnu skupštinu radi opoziva članova nadzornog odbora Varkoma. 

- Očekujem podršku SDP-a obzirom da su sada shvatili da gradonačelnik ne mijenja upravu već Nadzorni odbor. Nadam se da se gospodin Kišić do 29. prosinca 2016. godine neće predomisliti, obzirom da je već dva puta mijenjao svoje mišljenje. - izjavio je Habijan pred novinarima.

Komentari