sazvao medijsku konferenciju

Damir Habijan: 'Početkom jeseni bi prve bale koje su pod koncesijom trebale biti maknute'

Objavljeno: 21.06.2018. 13:17

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 13:28

Foto: Arhiva/PR

Predsjednik gradskog HDZ-a i Gradskog vijeća Damir Habijan danas je sazvao medijsku konferenciju, kako bi istaknuo sve na čemu je radio tijekom prve godine mandata, naglasivši kako čelno mjesto gradskom vijeću „nije samo protokolarna funkcija“.

- Nastojao sam pokrenuti određene inicijative te proaktivno i objektivno djelovati na sjednicama Gradskog vijeća – rekao je Habijan koji smatra da su sjednice „napokon počele ispunjavati i svoju svrhu kao 'sredstvo svih građana grada Varaždina'“.

Habijan je između ostaloga izjavio da bi prve bale koje su pod koncesijom mogle biti maknute početkom jeseni – U tijeku su intenzivni razgovori s nadležnim ministarstvima, koji se odnose na iznalaženje pravno i financijski prihvatljivog trajnog rješenja, tako da se u sufinanciranje sanacije zemljišta uključi Fond za zaštitu okoliša – rekao je Habijan.

Šef HDZ-a ove godine organizirao je i četiri javne tribine (problematika mladih i iseljavanja, komunalnog otpada, obrtnišva i turizma), te u više navrata istaknuo podršku HDZ-ove Vlade kod projekata aglomeracije te investicija u bolnicu. Kod bolnice je naglasio kako su upravo HDZ-ovi vijećnici dali inicijativu da se četiri gradska stana daju na korištenje mladim liječnicima.

- Kontinuirano održavanje radnih sastanaka s državnim tajnikom Tomislavom Bobanom u Ministarstvu državne imovine ruzultiralo je velikim pomacima – rekao je Habijan kada je riječ o povratu imenovine u vlasništvu RH (Optujska, Beli kipi), a između ostaloga spomenuo je i vraćanje dopisništva HRT-a u Varaždin kao "povratak instutucija", za što se zalagao u kampanji...

Komentari