objavio na facebooku..

Damir Habijan podnio ostavku na mjesto člana Upravog vijeća Opće bolnice Varaždin

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.06.2018. 16:20

Zadnja izmjena: 12.06.2018. 16:22

Damir Habijan danas je podnio ostavku na mjesto člana Upravog vijeća Opće bolnice Varaždin. Habijan je ovu odluku podijelio na svojoj Facebook stranici, a kako je napisao, ostavku podnosi jer se ne može složiti sa zaključkom Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin vezano uz dopis Udruge slijepih Varaždinske županije.

Podsjetimo, Udruga slijepih Varaždinske županije reagirala je dopisom varaždinskoj bolnici kada se na radno mjesto za telefonista u OB Varaždin prijavio njihov član Stanislav Brlenić, osoba sa stopostotnim invaliditetom. Brlenić je za telefonista završio u Centru za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek” u Zagrebu i radio je kao telefonist na varaždinskom sudu, kao zamjena za porodiljski dopust.

Problem je naime nastao kada je Brleniću iz bolnice rečeno da slijepa osoba ne može obavljati poslove telefonista jer kod njih ta osoba mora i ''obavljati druge poslove'' zbog, kako su rekli, sistematizacije radnih mjesta. 

Brlenić je pristupio testiranju i po završetku ipak nije dobio posao u bolnici, a Damir Habijan dao je podršku Udruzi slijepih te je zbog očitog neslaganja sa zaključkom Upravnog vijeća podnio ostavku. 

 

 

Komentari