vrijedan preko 1,6 milijuna kuna

Danas u Novom Marofu potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije za Aglomeraciju

Objavljeno: 20.11.2017. 13:58

Zadnja izmjena: 20.11.2017. 20:37

Danas je točno u podne u Kulturnom centru Ivan Rabuzin potpisan ugovor težak 1,6 milijuna kuna o izradi dokumentacije za opsežni projekt Aglomeracija Novi Marof. Ugovor su potpisali Marijan Cesarec u ime tvrtke Varkom d.d. Varaždin te Aljaž Vesenjak, direktor Instituta za ekološki inženiring d.o.o. iz Maribora.

Nakon današnjeg potpisivanja ugovora kreće izrada projektne dokumentacije Aglomeracija Novi Marof za projekt vrijedan oko 110 milijuna kuna kojim će grad Novi Marof s okolnim mjestima dobiti novu kanalizacijsku mrežu i pročistač.

- Ovaj projekt je važan za centar Novog Marofa i sva naselja oko Novog Marofa, važan je zbog industrije, poduzetništva i ljudi koji očekuju iste uvjete, da se kanalizacija ne ispušta u potoke i Bednju. Nadam se da će sve biti u roku isprojektirano. Pokrenuli smo već određene stvari u komunikaciji sa sugrađanima, a nadamo se da će i oni imati razumijevanja u fazi projektiranja, a pogotovo u fazi izgradnje. Aglomeracija mora biti izgrađena do 2023. godine. Više od 70% financiranja projekta ide preko Europske unije, dok ostatak financiraju Hrvatske vode i Grad Novi Marof – izjavio je Jenkač

Samim projektom predviđena je izgradnja oko 63 kilometra novih cjevovoda, izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za ekvivalent 12.000 stanovnika, koji pokriva industriju i domaćinstva. Riječ je o pročišćivanju otpadnih voda 3. stupnja što znači da će pročišćene otpadne vode biti spremne za ispuštanje u vodotok.

Ovaj projekt obuhvaća naselja: Gornje Makojišće, Grana, Ključ, Krč, Madžarevo, Novi Marof, Orehovec, Oštrice, Gornje Presečno, Donje Presečno, Remetinec, Možđenec i Strmec Remetinečki.

Komentari