Održana konstituirajuća sjednica

Darko Majhen od četvrtka na čelu novog Općinskog vijeća Cestice

Objavljeno: 17.04.2016. 13:33

Foto: FT

Nakon održanih prijevremenih općinskih izbora za načelnika i Vijeće Općine Cestica koji su održani  20. ožujka, predstojnica Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji, Ljerka Jović Mikor, sazvala je u četvrtak konstituirajuću sjednicu.

U svom uvodnom govoru predstojnica Jović Mikor izabranim vijećnicima poželjela je uspješan rad, a pozdravila je i novoizabranog načelnika Mirka Korotaja i njegovog zamjenika Žarka Rodeša te ostale goste.

Načelnik i njegov zamjenik svoje mandate u Vijeću stavili su u mirovanje, a na njihova mjesta predloženi su novi s liste. Od 15 izabranih vijećnika Sjednici je prisustvovalo njih 14 koji su predali potvrde o svom izboru.

Na sjednici je prvo izabrano mandatno povjerenstvo temeljem čijeg su izvješća svim izabranim vijećnicima potvrđeni mandati, te je predsjedanje sjednicom nastavio Darko Majhen, do izbora predsjednika Vijeća, kao član koalicije HNS-a  i SDP-a koja je osvojila najviše mandata.

Potom  su prisutni vijećnici položili prisegu i slijedio je izbor predsjednika i zamjenika Općinskog vijeća. Za predsjednika je izabran Darko Majhen, a za zamjenike Vlado Hip i Antun Daljavec.

Nakon konstituiranja Vijeća čestitku izabranima uputio je načelnik Mirko Korotaj poželjevši svima uspješan rad za dobrobit mještana Općine Cestica.

Sastav Vijeća Općine Cestica do završetka mandatnog razdoblja 2017. godine je slijedeći -  koaliciju HNS – SDP, predstavljat će: Barbara Antolić Vupora, Snježana Juričinec, Gordana Kos Kolar, Ivan Bednjanić Bunić, Ivan Hohnjec, Denis Kotolenko, Darko Majhen i Marjan Županić.

S liste HDZ-a u Vijeću će biti Antun Daljavec, Tomislav Lazar i Ivan Rodeš. Kandidate s liste grupe birača (Stjepan Bistrović) predstavljat će Stjepan Bistrović i Jožef Pongračić, a s liste Narodne stranke reformista u Vijeće je izabran Ivan Dobrotić. 

 

Komentari