bosilj proziva roginu

'Digao je cijenu grijanja, ne zna sastaviti zahtjev za subvenciju, ali bori se za otpreminu'

Riječi su to gradonačelnika Nevena Bosilja koji je danas gostovao u eTV studiju, gdje je prozvao direktora Vartopa Zdravka Roginu da „nije u stanju predati ni suvisli zahtjev za subvenciju“, odnosno da mu je stalo samo do toga da se izbori za otpremininu veću od 242 tisuće kuna...
Objavljeno: 12.07.2022. 11:36

Zadnja izmjena: 12.07.2022. 18:46

Varaždincima koji se griju na kotlovnice cijena grijanja porasla je 115 posto, unatoč činjenici da su ulazni troškovi porasli mnogo manje – 80 posto. Direktor pak, umjesto da se Gradu obrati sa suvislim zahtjevom za subvenciju, uz pomoć Čehokovih vijećnika bori se za vlastitu otpreminu.

Riječi su to gradonačelnika Nevena Bosilja koji je danas gostovao u eTV studiju, gdje je prozvao direktora Vartopa Zdravka Roginu da „nije u stanju predati ni suvisli zahtjev za subvenciju“, odnosno da mu je stalo samo do toga da se izbori za otpremininu veću od 242 tisuće kuna.

Bosiljev je to zaključak nakon što njegova uprava nije uspjela Vartop i Aquacity pripojiti Parkovima, a jedina solucija koja mu sada preostaje je trošak od dva milijuna kuna za PDV, ukoliko Aquacity izravno pripoji Gradu, te trošak od veći od 242 tisuće kuna za otpreminu, jer mora smijeniti, kako kaže „nekooperativnog direktora“, koji je imenovan u Čehokovu mandatu.

- Direktor je građanima digao 115 posto cijenu, iako je ulazna cijena porasla 80 posto. Vartopom ne upravljam ja, nego upravlja direktor koji je postavljen od prethodne vlasti i koji nije u stanju predati ni suvisli zahtjev u Grad da bi Grad na rebelansu u devetom mjesecu dogovorio određene mjere i subvencionirao te naše građane - rekao je Bosilj.

'Lobiramo'

Treća stvar koju su pokušali poduzeti, kaže Bosilj, je lobiranje preko nekih naših saborskih za saborskih zastupnika da Vlada subvencionira građane koji kupuju toplinsku energiju jer su oni, kako kaže Bosilj, u podređenom položaju u odnosu na one koji se griju na plinu zbog Vladinih subvencija.

 

Komentari