komentar

Direktor Čistoće komentirao informaciju da tvrtka Cezar u Beretincu otkupljuje zemljišta

Objavljeno: 24.10.2022. 10:02

Nakon što su iz Općine Beretinec slijedom upita građana poslali priopćenje za medije oko otkupa zemljišta oko Pretvorane stanice u Poljani Biškupečkoj, direktora Čistoće Zorana Sveteca pitali smo zna li nešto više o tome.

Konkretno, kao jedan od kupaca zemljišta oko pretvorane stanice koja obuhvaća i područje Općine Beretinec pojavljuje i poznata tvrtka Cezar d.o.o. koja se bavi otpadom, pa je građane zanimalo u koju svrhu. Mi smo to pitanje postavili Zoranu Svetecu, koji je tek kratko odgovorio kako im je to područje vjerojatno interesantno jer se tamo može raditi obrada otpada prema GUP-u.

Podsjetimo, načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec u priopćenju je između ostalog naveo kako Općina nema detaljnijih informacija oko otkupa zemljišta te kako su zatražili informacije od ključnih dionika. Kako je naveo, također smatra kako je važno da se uključe i predstavnici lokalnih samouprava okolnih područja, a ovako je glasilo službeno općinsko priopćenje:

Uvidom u javne podatke (prostorni planovi, katastar – Državna geodetska uprava, RCGO Piškornica, Čistoća d.o.o.) vidljivi su određeni detalji i smjernice gospodarenja otpadom Sjeverozapadne Hrvatske, pristupna rješenja – ceste, planovi… Vidljivo je i da se oko Pretovarne stanice na Poljani Biškupečkoj – obuhvaćajući i područje općine Beretinec – vrše određeni otkupi zemljišta, među ostalom i od tvrtke Ce-za-r d.o.o. (informacije i upiti mještana). Zatražili smo detalje planiranih investicija i pozivamo ključne dionike na komunikaciju. Važno je da se uključe i predstavnici lokalnih samouprava okolnih područja!

Općina Beretinec

Komentari