EKSKLUZIVNI RAZGOVOR

eTV: Direktor Varkoma nakon Nadzornog odbora: "O mojoj smjeni nije se ni raspravljalo!"

Objavljeno: 29.11.2016. 16:42

Zadnja izmjena: 29.11.2016. 17:06

Foto: Luka Šalamun

Premda se najavljivalo da bi Nadzorni odbor (NO) Varkoma danas mogao raspravljati i o smjeni direktora Vlade Vlašića, današnja je sjednica, prema Vlašićevim riječima tekla uobičajenim redom i nije se raspravljalo o njegovoj smjeni.

Iako je Nadzorni odbor sazvan na inicijativu izvan Varkoma, razgovaralo se o devetomjesečnom poslovanju Varkoma, o projektu aglomeracije, ali i o poslovanju Aquatehnike. Izvještaj o poslovanju Varkoma, koji će, prema Vlašićevim riječima, godinu završiti s dobiti od 2 milijuna kuna prihvaćen je jednoglasno. Prihvaćeno je i izvješće o postupku projekta aglomeracije, premda su članovi odbora zatražili da se dostave još neki radni materijali.

Vlašić ostaje, Novak odlazi

Postavili smo izravno pitanje o eventualnoj raspravi o njegovoj smjeni - bilo na ovoj sjednici ili na onoj koja bi se trebala održati za nekih petnaestak dana.

- Očito da je to interesantno ali je NO procijenio da nema osnova potezati to pitanje. O smjeni i odgovornosti za aglomeraciju neće se više raspravljati. Na sjednici NO za petnaestak dana pripremit će se i dnevni red za skupštinu Varkoma. - objasnio je Vlašić.

No, za razliku od Vlašića, prema svemu sudeći odlazi direktor Aquatehnike Gordan Novak.

- Do mene je neposredno prije ove sjednice došla informacija da je NO Aquatehnike donio odluku i preporuku skupštini da se raskine ugovor s gospodinom Novakom. Moram dobiti pisane materijale, pa će se o tome raspravljati na skupštini. - izjavio je direktor Varkoma.

Aquatehnika ponovno ide u natječaj

Postavili smo pitanje što će se dogoditi s Aquatehnikom, za koju je nedavno izdani natječaj za kupnju propao, jer se nisu javili ponuđači.

- S obzirom da u prvom krugu nije bilo ponuda za kupnju Aquatehnike, prilagodili smo postojeće uvjete, da bi eventualno našli kupca. Cijena se smanjila s 29 na 26,5 milijuna kuna, što je 10% manje. Mijenjaju se još neki uvjeti, o čemu ćete kasnije dobiti informacije. Pokušat će se u najkraćem roku načiniti novi natječaj. - objasnio je Vlašić, što bi po njegovim riječima značilo negdje do kraja godine.

Podsjećamo da je jedan od uvjeta bilo i zadržavanje istog broja radnika, no nije specificirano hoće li se i to mijenjati.

Povezani eTV video prilozi i intervjui:

 

Komentari