energetska obnova

FOTO Čehok i Avar obišli radove na obnovi vrtića u Trakošćanskoj, ali i najavili gradnju novog vrtića

Danas su varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i zamjenik Zlatan Avar obišli radove energetske obnove na dječjem vrtiću u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu.
Objavljeno: 17.09.2018. 13:35

Zadnja izmjena: 17.09.2018. 14:50

Foto: Dario Jurčević

Danas su varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i zamjenik Zlatan Avar obišli radove energetske obnove na dječjem vrtiću u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu. Osim te obnove, već je počela i obnova dječjeg vrtića u Dravskoj, a uskoro počinje i obnova vrtića u Kozarčevoj ulici.

Prema riječima gradonačelnika Čehoka, do kraja mandata trebali bi se obnoviti svi vrtići, ali bi se u Koprivničkoj ulici trebao izgraditi novi pošto se, kako je rekao gradonačelnik, ne isplati sanacija.

- U godinu dana napravili smo više u vrtićima nego u 10 godina, ali nije moguće napraviti sve odjednom. Koristimo što je više moguće europske i državne fondove jer svaka kuna iz europskih i državnih fondova je kuna manje za gradski proračun - rekao je Čehok i dodao kako bi radovi na vrtiću u Trakošćanskoj trebali biti gotovi do kraja godine.

Inače, kako je Čehok ovom prilikom objasnio, troškovi obnove vrtića u Trakošćanskoj iznose 2,8 milijuna kuna, u Dravskoj 2,1 milijuna kuna te u Kozarčevoj 1,8 milijuna kuna pri čemu troškovi Grada Varaždina iznose cca 1,6 milijuna kuna, dok ostalo pokrivaju europski i državni fondovi. 

 

 

 

Komentari