komentar

Dječji vrtić Varaždin važe o štrajku: U jednom slučaju povećanja tek krajem godine!

Objavljeno: 07.02.2023. 08:42

Zadnja izmjena: 07.02.2023. 09:15

"Do kada će zaposlenici DV Varaždin trpjeti ovakav razvoj situacije, dan, dva ili tjedan, teško je reći, no sigurno je nastavi li se ovakav razvoj situacije socijalni mir neće se održati."

Bila je to poruka koju je prošlog tjedna odaslao Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Dječjeg vrtića Varaždin, a koje smo se u eTV studiju dotaknuli i s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem.

- Sve što se moglo odraditi se odradilo. Dok je Grad Varaždin bez proračuna, odnosno financira samo nužne rashode, niti Plenković i Milanović zajedno ne mogu napraviti isplatu onoga što je ugovoreno. Ako ćemo imati uskoro izbore za gradsko vijeće, formirati novo i donijeti proračun, onda ćemo imati isplate već u travnju. No, ako ni tada ponovno ne prođe proračun, onda ćemo nove izbore imati u devetom mjesecu, a to bi bila jedna zaista ozbiljna opstrukcija, a po onome što ja vidim, i po anketama, građanima je dosta ovakvoga disfunkcionalnog gradskog vijeća - rekao je.

Aneks potpisan 22.12.

Podsjetimo, iz Sindikata su prošlog tjedna još poručili:

- Dogovorena povećanja primanja zaposlenicima DV Varaždin stoje i čekaju da se situacija s proračunom riješi te da Grad Varaždin nastavi s ugovorenim projektima i ispuni potpisane ugovore 22.12.2022. među kojima je i II. Ankeks Kolektivnom ugovoru za radnike u predškolskoj ustanovi DV Varaždin.

Cijelo priopćenje Sindikata dostupno je ovdje.

Komentari