Prihvaćen prijedlog HDZ-a

"Dobrodošla Predsjednice!" - Županija jednoglasno poziva Predsjednicu da Ured izmjesti u Varaždin

Objavljeno: 15.03.2016. 12:22

Zadnja izmjena: 15.03.2016. 14:21

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

"Dobrodošla Predsjednice!", zaključila je Dubravka Biberdžić kao predsjednica Županijske skupštine jednoglasno donesenu odluku o tome, da se Kolindi Grabar Kitarović uputi poziv za izmještanjem Ureda predsjednice u Varaždin.

Riječ je o prijedlogu kojega su Predsjednici Republike Hrvatske već ranije uputili saborski zastupnici Anđelko Stričak i dr. Josip Križanić, a povod je 340. obljetnica tragedičnog požara uslijed kojega je Varaždin izgubio titulu glavnog grada Hrvatske.

- Mišljenja smo da bi tim povodom Ured predsjednica RH krajem travnja nekoliko dana mogao djelovati u Varaždinu i na taj način, makar simbolično, nakon 340 godina ponovno Varaždinu vratiti titulu "glavnog grada Hrvatske" – stoji u obrazloženju HDZ-ovih saborskih zastupnika.

Štromar će osobno uputiti dopis

Nakon što je Nadica Dreven Budinski u Županijskoj skupštini predložila spomenutu inicijativu, župan Predrag Štromar s njome se složio, naglasivši da "preuzima potpunu odgovornost biti domaćin predsjednici", te da će dopis Uredu predsjednice uputiti i osobno.

Kao što smo u ponedjeljak ekskluzivno izvjestili, Kolinda Grabar Kitarović u petak, 18. ožujka, također će boraviti u Varaždinu, gdje će održati radni sastanak s austrijskim i slovenskim predsjednikom, premda protokol susreta i detalji još nisu poznati.

Štromar je istaknuo je da će i tom prilikom s predsjednicom razgovarati oko koncepta izmještaja njezina Ureda u grad Varaždin, a HDZ-ovi saborski zastupnici, koji su poziv već uputili, smatraju to prilikom za brojne susrete s gospodarstvenicima, obrtnicima, predstavnicima akademske zajednice, građanima...

Uvjereni su da će Kolinda Grabar Kitarović prihvatiti zamolbu.

Komentari