presudan dan za ravnateljicu

Doktorici Zember rapidno raste podrška na Facebooku, ali je veliko pitanje hoće li danas imati i potporu uprave bolnice

Objavljeno: 16.01.2017. 09:00

Zadnja izmjena: 16.01.2017. 12:04

Foto: Arhiva

Danas u 2 popodne Upravno vijeće bolnice Varaždin ima sjednicu sa samo jednom točkom - utvrđivanje razloga za razrješenje ravnateljice Zember. Upitno je hoće li se medijima dopustiti nazočnost sjednici.

>> eTV POZADINA AFERE: 6 ključnih stvari o slučaju ravnateljice varaždinske bolnice Sanje Zember

Iz činjenice da je konferencija za medije zakazana  već u 3 sata očito je da se ne očekuje duga sjednica. Zanimljivo je i to da se samim njezinim održavanjem poluslužbeno priznaje kritika koju je uputio šef varaždinskog HDZ-a Damir Habijan da zapisnik prethodne sjednice nije bio valjan. Podsjetimo da je Habijan ukazao na to da su u konačnu verziju zapisnika dodane stavke zakona o razrješenju ravnateljice a o čemu se na toj sjednici nije ni raspravljalo.

'Prijeloman trenutak'

Svojim se priopćenjem javio i predsjednik upravnog vijeća Zoran Šantek, što prenosimo u zasebnom članku. Uspjeli smo dobiti ii doktoricu Zember, koja će danas dati izjavu za javnost nakon konferencije za medije Upravnog vijeća. 

- Ovo je sada jedan prijelomni trenutak za bolnicu - želimo li da ona krene u jednom novom smjeru. Dobila sam potporu velikog dijela struke i htjela sam da određene stvari dođu do javnosti. - kratko je izjavila za naš portal doktorica Zember.

I dok objektivne prognoze daju male šanse da će Upravno vijeće stati iza ravnateljice bolnice, Facebook grupa Podrška dr. Sanji Zember samo od prošle večeri dobila je preko 500 lajkova, te ih u ovom trenutku broji 1187. 

Komentari