Nakon što su u svibnju ove godine HDZ-ov saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić u Varaždinu zajednički najavili početak realizacije projekta brzih cesta Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina te Varaždin – Čakovec, ovih je dana stigla i potvrda te najave.

Naime, Hrvatske ceste okončale su postupak javne nabave za prvu fazu tog projekta. Radi se o izradi svih vrsta glavnih projekata, provedbi geodetskih i geoistraživačkih radova kao i ishođenju građevinskih dozvola za spomenutu brzu cestu odnosno za dionicu Varaždin-Ivanec-Lepoglava ukupne duljine 21,5 kilometara. Vrijednosti spomenutih radova je 10,8 milijuna kuna , a s projektiranjem će se započeti krajem ove godine.

- Svjedoci smo ubrzanog tempa koji je konačno doveo do početka ovog projekta. Da je prije bio takav tempo i da se projektiralo, i da su aktualnu Upravu Hrvatskih cesta dočekali projekti, sada bi se brza cesta već gradila. No, svi smo svjedoci da u vrijeme Milanovićeve, SDP-ove vlade, nije bilo niti jednog projekta, niti na papiru, a kamoli u izvedbi - kaže saborski zastupnik Anđelko Stričak, kako stoji u HDZ-ovom priopćenju za medije.

Žila kucavica

- Ovo je dokaz da ako želiš i znaš da se onda i može. Zahvaljujem i Hrvatskim cestama i predsjedniku Uprave Škoriću što je u ovako kratkom vremenu sve obećano i odrađeno - dodaje Stričak. Za samu buduću brzu cestu naglasio je da će ona biti žila kucavica važna ne samo za stanovnike tog dijela županije već i za daljnji gospodarski razvoj.  Osim toga Stričak najavljuje još jedan važan projekt za Varaždinsku županiju, ali i za sjever Hrvatske. Riječ je o brzoj cesti ili obilaznici koja bi spajala Varaždin i Čakovec o čemu će uskoro biti otvorena javna rasprava.

Ključne riječi: anđelko stričak,

Komentari

09.11.2018. 07:31h Zadnja izmjena: 09.11.2018. 07:40

Foto: Arhiva