doznajemo

Dom za starije i nemoćne ima novog ravnatelja: 'Postoje poteškoće, situacija je složena'

Kako se može čuti, već duže vrijeme postoje značajne poteškoće na više razina upravljanja sustavom koji "nije mali", odnosno broji više od stotinu zaposlenika, nekoliko stotina korisnika, te raspolaže proračunom od 40 -ak milijuna kuna...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.04.2022. 13:43

Zadnja izmjena: 14.04.2022. 14:46

Foto: Arhiva

Kako doznajemo, županijski vijećnik HDZ-a Alen Runac novi je ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin.

Direktor Parkova u prošlom mandatu dužnost će preuzeti u narednim danima, nakon što je odluku o njegovu imenovanju donijelo Upravno vijeće ove županijske ustanove na sjednici održanoj ovih dana.

Premda će Runac  dužnost preuzeti redovitim putem, oni s kojima smo razgovarali kažu kako je situacija u toj županijskoj ustanovi "ozbiljna" i "složena".

Složeni sustav

Kako se može čuti, već duže vrijeme postoje značajne poteškoće na više razina upravljanja sustavom koji "nije mali", odnosno broji više od stotinu zaposlenika, više od tri stotine korisnika, te raspolaže proračunom od 40 -ak milijuna kuna.

Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin osnovan je krajem 1990-ih, posljednjih godina bavio se energetskom obnovom, a od 2018. kao ravnateljica vodila ga je Vesna Vidović-Oreški kojoj je istekao mandat. 

Alen Runac u prošlom mandatu, kao što je rečeno, vodio je varaždinske Parkove, dugogodišnji je predsjednik gradske Zajednice sportskih udruga te županijski vijećnik HDZ-a.