uvodna konferencija

Domovi zdravlja uskoro u novome ruhu - gradi se u Lepoglavi, Varaždinskim Toplicama i Novom Marofu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.05.2020. 14:50

Zadnja izmjena: 28.05.2020. 14:55

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je uvodna konferencija projekta ''Energetska obnova zgrada Doma zdravlja Varaždinske županije, u Novom Marofu, Varaždinskim Toplicama i Lepoglavi.

Zamjenik župana Robert Vugrin tom je prilikom rekao kako je Županija u zadnje dvije godine uložila 39 milijuna kuna u primarnu zdravstvenu zaštitu. - Želim naglasiti kako smo 2018.godine povukli čak 15 milijuna kuna predviđenih za specijalizaciju 14 liječnika, i time smo pokrili obiteljsku medicinu, i pedijatriju, ginekologiju i radiologiju - rekao je Vugrin. 

Procijenjena vrijednost ovoga projekta je 11.3 milijuna kuna, a prema riječima dožupana Vugrina, kroz postupak javne nabave postigla se ušteda preko 620 tisuća kuna. - Tu koristimo s jedne strane 50 % bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, a zahvaljujući Fondu za sufinanciranje koji je pokrio još preko 60 % ostatka, ovdje je financijska komponenta Županije ispod dva milijuna kuna - objasnio je Vugrin i dodao kako se uz prethodne spomenute projekte radi o investiciji od 39 milijuna kuna, a trošak Županije se sveo na malo više od  dva milijuna kuna.

Kako navde iz Varaždinske županije, svi objekti će se poboljšati barem dva energetska razreda, a uštede su od 50 do preko 70%. - Ovdje radi o građevinsko-obrtničkim radovima, elektrotehničkim zahvatima, strojarskim zahvatima, obnovit će se instalacije, vizualno će biti lijepo, a o poboljšanju uvjeta rada samih djelatnika da i ne govorimo - rekao je zamjenik župana.

 

 

Komentari