pomoć

Donacija Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Ukrajina za raseljene osobe

Objavljeno: 24.03.2022. 11:13

Zadnja izmjena: 24.03.2022. 11:13

Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Ukrajina Zdravka Bušić jučer je u pratnji saborske zastupnice Nadice Dreven Budinski boravila u Varaždinskim Toplicama u znak podrške raseljenim osobama iz Ukrajine.

U pratnji župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka te njegove zamjenice Silvije Zagorec obišle su kolektivni smještaj Dom 2 i predale donacije prikupljene sukladno trenutnim potrebama i u koordinaciji s Crvenim križem Varaždinske županije. Župan ih je informirao o trenutnom broju raseljenih osoba na području Županije te o popunjenosti smještajnih kapaciteta.

Saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski zahvalila je na iskazanoj podršci te na donacijama.

- Želim zahvaliti kolegama zastupnicima, članovima Skupine prijateljstva Hrvatska – Ukrajina, koji su dolaskom u Varaždinske Toplice dali podršku raseljenim osobama. Mali znakovi pažnje su važni, svaka lopta, vijača ili pak čokolada koju smo ovdje predali, a izmamila je osmijeh na ova dječja lica, od neprocjenjive su vrijednosti – rekla je Dreven Budinski.

Obilasku kolektivnog smještaja prisustvovale su i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, načelnica Stožera civilne zaštite grada Varaždinske Toplice Marinela Belavić i v.d. ravnateljica Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček.

Komentari