Europski tjedna regija i gradova

Dožupan Vugrin u Bruxellesu predstavio program „Pomoć u kući starijim osobama“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.10.2017. 18:39

Zadnja izmjena: 13.10.2017. 18:43

U sklopu „Europskog tjedna regija i gradova“ koji je održan u Bruxellesu  zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin je predstavnicima država Europske unije predstavio program „Pomoć u kući starijim osobama“ koji se provodi na području Varaždinske županije.

Vugrin je održao prezentaciju u sklopu službenog posjeta Bruxellesu, u Europskom odboru regija, a na „Silver Economy“ radionici je govorio o programu pružanja raznih oblika pomoći osobama treće životne dobi koje su često su socijalno izolirane te nemaju vlastite rodbine koja bi mogla preuzeti o njima skrb.

- Društvo crvenog križa Varaždinske županije program „Pomoć u kući starijim osobama“ provodi u suradnji s općinama, gradovima i Varaždinskom županijom, te na taj način doprinosi poboljšanju životnog standarda i aktivno promiče socijalno poduzetništvo zapošljavajući žene starije od 45 godina. One, naime, pomažu starijoj i nemoćnoj populaciji žitelja u svakodnevnom potrebama – iznio je Vugrin.

„Silver Economy“ nastoji razviti široki raspon proizvoda i usluga upravo za starije osobe, a obuhvaća različita područja kao što su zdravlje i prehrana, slobodno vrijeme, turizam i obrazovanje. Program putem kojeg su zaposlene gerontodomaćice izvrstan je primjer dobre prakse s područja Varaždinske županije i primjenjiv je u drugim državama članicama Europske unije.

 

Komentari