Stožer civilne zaštite Varaždinske županije zaprimio je 19. travnja Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Varaždinske županije.

Time se građanima Varaždinske županije od trenutka zaprimanja Odluke odobrava kretanje unutar županije bez e-Propusnica. E-propusnica će biti potrebna samo za odlazak na područje druge županije.

- Molimo da se mogućnost kretanja bez e-Propusnica i dalje koristi samo u najnužnijoj potrebi. Građani Varaždinske županije do sada su pokazali iznimnu discipliniranost i odgovornost na koju i dalje računamo – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

  • Zahtjev za ukidanjem potrebe e-Propusnica unutar Varaždinske županije upućen je na suglasnost nacionalnom stožeru nakon današnje izvanredne sjednice Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.
  • U  zahtjevu se navodi i mogućnost revidiranja ako nakon sedam dana od dobivanja suglasnosti dođe do pogoršanja epidemiološke situacije. U slučaju znatnog pogoršanja, tražile bi se od Nacionalnog stožera dodatne epidemiološke mjere koje bi obuhvatile i kretanje unutar prethodno predložene četiri zone – bivših općina Varaždin, Ivanec, Ludbreg i Novi Marof.

 

Ključne riječi: odobrenje, propusnice,

Komentari

19.04.2020. 21:53h Zadnja izmjena: 20.04.2020. 00:00