u procesu

Evo što bi Zakonom o državnoj imovini trebalo pripasti općini Gornji Kneginec

Objavljeno: 05.11.2018. 12:18

Zadnja izmjena: 05.11.2018. 12:33

Novi Zakon o državnoj imovini odnosi se na zaštitu i aktivaciju državne imovine, a u njemu je regulirano da se nekretnine u vlasništvu države koje, između ostalog, služe općem dobru, upisuju u vlasništvu općina, gradova i županija. Tim povodom kontaktirali smo načelnika Gorana Kaniškog da provjerimo kakva je situacija po tom pitanju na području općine Gornjeg Kneginca. 

Ministar državne imovine Goran Marić je na sastanku s načelnicima i gradonačelnicima iz naše županije najavio kako će uskoro donijeti desetak ugovora i odluka kojima će se državna imovina upisati u vlasništvo općina, gradova i županija, a tu ulazi i općina Gornji Kneginec koja je također uputila zahtjev za upisivanje imovine u svoje vlasništvo. 

- Izdvojili smo vatrogasni poligon na Haliću i dječje igralište 'Šumica' na Dugom vrhu i trenutno se rade geodetske izmjere da ih izdvojimo iz velikih šumskih cjelina. To su legalizirani objekti, ali još uvijek u vlasništvu Republike Hrvatske i to nastojimo riješiti sada - potvrdio je Kaniški.

Komentari