POSJETILA TRI OPĆINE

FOTO: Državna tajnica za EU Fondove danas obišla Marof, Kneginec i Ljubešćicu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.09.2017. 16:07

Zadnja izmjena: 20.09.2017. 16:29

Foto: Viktor Hranić

Državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Nikolina Klaić danas je bila u obilasku općina u Varaždinskoj županiji, a posjetila je Gornji Kneginec, Novi Marof i Ljubešćicu. 

U Novom Marofu susrela se s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem i njegovim suradnicima..Jenkač je bitnim naglasio dobru suradnju s Ministarstvom zbog velikih projekata poput izgradnje reciklažnog dvorišta, sanacije odlagališta otpada, zatim izgradnje kanalizacije te cestovne i vodovodne infrastrukture. Kao jedan od važnih projekata izdvojio je i dogradnju dječjeg vrtića u Novom Marofu. Tajnica je posjetila i Osnovnu i Srednju školu gdje su u tijeku radovi energetske obnove zgrada. 

– Ovdje imamo školu na kojoj se radi poboljšanje energetske učinkovitosti kroz projekt koji financira Ministarstvo regionalnog razvoja u iznosu od 700 tisuća kuna. Smatram da će jedan takav projekt zasigurno poboljšati uvjete za djecu i nastavnike u školi – kazala je državna tajnica Klaić. 

U Općini Gornji Kneginec tajnica se u prostorijama Općine susrela s načelnikom Goranom Kaniškim, a nakon toga su zajedno obišli radove na izgradnji Vatrogasnog doma. 

- Ukupna vrijednost ovoga projekta je milijun i 400 tisuća kuna, a Ministarstvo je sudjelovalo s 500 tisuća kuna i smatram kako ovo važan objekt za cijelu zajednicu i ova Općina je dobar primjer kako stalno misle na vatrogasce i žele im omogućiti bolje uvjete rada.- rekla je Klaić.

Državna tajnica impresionirana infrastrukturom u Ljubešćici

U Ljubešćici su najprije tajnica i načelnik Općine Nenad Horvatić obišli radove na izgradnji Ljubeškog trga- projekta kojeg je resorno Ministarstvo financiralo s 400 tisuća kuna. Nakon toga, u Protupožarnom centru u Ljubešćici prisustvovali su svečanom potpisivanju ugovora o financiranju projekta izgradnje vodovodne mreže u Ljubešćici u Križevačkoj ulici do dislocoranog naselja Ljubelj Kalnički duljine 1,9 km. 

- Nema projekta u našoj Općini gdje Ministarstvo regionalnog razvoja nije sudjelovalo. Mi se već pripremamo za iduću godinu s projektima i hvala Ministarstvu što prepoznaje potrebe naših žitelja.- rekao je načelnik Horvatić  

Državna tajnica tom je prilikom napomenula kako je impresionirana infrastrukturom i uređenjem Ljubešćice: od vrtića, škole i vatrogasnog doma te kako je zadovoljna potpisivanjem ugovora što se tiče izgradnje vodovodne mreže. 

 

 

Komentari