Investicije se nastavljaju

FOTO Otvorenje novog vatrogasnog doma u Donjem Knegincu u vrijednosti 1,4 milijuna kuna

Objavljeno: 23.07.2018. 09:32

Zadnja izmjena: 23.07.2018. 10:15

U nazočnosti mještana naselja Donji Kneginec, te uzvanika, u petak, 20.srpnja, održano je svečano otvorenje novog vatrogasnog doma DVD-a Donji Kneginec.

Izgradnja novog vatrogasnog doma stajala je 1,4 milijuna kuna, od čega je milijun kuna osiguralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a 400 tisuća kuna osigurala je Općina Gornji Kneginec.
Nazočnima su se tijekom svečanosti obratili predsjednik DVD-a Donji Kneginec Damir Vuk, u ime korisnika novoizgrađenog objekta, te predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gornji Kneginec Matija Lukinec i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović.
Općinski načelnik Goran Kaniški u svom obraćanju osvrnuo se na tijek izgradnje vatrogasnog doma, te se zahvalio Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na sufinanciranju projekta. Ujedno je najavio i novu općinsku investiciju u vatrogastvo, odnosno u izgradnju novog vatrogasnog doma DVD-a Gornji Kneginec.
Posljednji govornik na svečanosti otvorenja doma bila je Nikolina Klaić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, koja je nazočne upoznala s projektima u kojima sudjeluje ministarstvo, te je pozvala Općinu Gornji Kneginec na daljnju suradnju, a upravo njoj je na kraju službenog programa pripala čast da presijecanjem vrpce simbolično otvori novi vatrogasni dom DVD-a Kneginec Donji.

Komentari