Vrijedna obljetnica

Foto - Predstavljena monografija u povodu 160. obljetnice DVD-a “Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu“

Objavljeno: 26.05.2024. 19:24

Zadnja izmjena: 26.05.2024. 19:35

DVD “Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu“ ove godine obilježava 160 godina postojanja, a tim su povodom Zavod za znanstveni rad u Varaždinu, DVD Varaždin i Muzej Hrvatskog vatrogastva organizirali u Vatrogasnom domu u Varaždinu predstavljanje prigodne monografije o povijesti tog DVD-a i okrugli stol o vatrogastvu u Republici Hrvatskoj.

 Na okruglom stolu, kojeg je moderirao i vodio  upravitelj Zavoda za znanstveni rad u Varaždinu Vladimir Huzjan, nazočili su i predsjednik DVD “Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu“ Radovan Martinec te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.
 
- Radi se o jednoj lijepoj i velikoj obljetnici koja nam govori o 160 godina empatije i pomaganja naših vatrogasaca svima kojima je to bilo potrebno. Osim svečane obljetnice koja nas tek očekuje, danas nazočimo i predstavljanju monografije koja bilježi trenutak, odnosno dašak vremena u kojem živimo. A, to je vrlo važno jer se na taj način potiču i ostale udruge da zabilježe svoju povijest i svoje djelovanje. Generacije iza nas će moći vidjeti i proučavati čime smo se mi to bavili  i s kojim smo se izazovima suočavali - rekao je župan Stričak. Nakon predstavljanja monografije, u Muzeju hrvatskog vatrogastva otvorena je i prigodna izložba, izvijestili su iz Varaždinske županije.

Komentari