DANAS POČINJE NADMETANJE...

eTV: Županija će za kupnju dvorca Šaulovec ili zakasniti ili može proći dvostruko jeftnije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.04.2018. 13:31

Zadnja izmjena: 04.04.2018. 16:21

Kako smo ekskluzivno objavili, varaždinski župan Radimir Čačić na sljedećoj sjednici Skupštine iznjet će prijedlog da Županija kupi dvorac Šaulovec koji se trenutno prodaje kao stečajna imovina propale tvrtke „Varaždinka“.

Inače, danas započinje nadmetanje za kupnju dvorca, a potrajat će sve do 17. travnja pa, ako se u tom roku ne pronađe kupac, početna cijena tog zaštićenog kulturnog dobra past će sa sadašnjih četiri milijuna kuna na samo dva milijuna! Zainteresirani su kupci do 26. ožujka trebali uplatiti 405.000 kuna jamčevine.

Stanko Makar, stečajni upravitelj tvrtke PPI Varaždinka u čijem je dvorac vlasništvu, za Večernji list je izjavio da elektroničku javnu dražbu vodi Fina, pa on nema informacije o eventualnim uplatama jamčevine. Kako je rekao, prodaja je bila istaknuta prije godinu dana. Županija će se moći nadmetati jedino ako se ni sad nitko ne javi.

- Pravila su jasna. Rješenje o prodaji je bilo istaknuto prije godinu dana i nitko se nije žalio. Pravo prvokupa sad postoji samo ako se ponudi ista cijena, pa prednost imaju država, županija ili općina. Oni koji su se mislili nadmetati, trebali su platiti jamčevinu do 26. ožujka. Jedino u slučaju da se ni sada nitko ne javi, Županija će se moći nadmetati na idućoj javnoj dražbi na kojoj će cijena biti 25 posto procijenjene vrijednosti, dakle dva milijuna kuna – objašnjava Makar za Večernji list. 

 

Komentari