Ekolozi čiste Ivančicu od automobilskih olupina

Objavljeno: 03.08.2011. 12:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: workingisforsuckers.com

U sklopu projekta Očistimo Ivančicu od automobilskih olupina, Speleološka udruga Kraševski zviri Ivanec, u suradnji s Varaždinskom županijom i Gradom Ivancem, organizira ekološku akciju čišćenja potoka Ivanuševca i okolnih šuma od odbačenog sitnog i krupnog otpada.

Čistit će se potok Ivanuševec i okolne šume i to od mosta u ulici Žrtava hrvatskih domovinskih ratove pa do izvora u Lipnicama.

Čišćenju će nazočiti i pripadnici Gorske službe spašavanja stanice Varaždin, DVD Ivanec, HPD Ivančica, te biciklistički klub Ivanec.

Za sve sudionike organizator je osigurao ručak i okrijepu. Čišćenje će se održati u subotu, s početkom u 8 sati, a za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti Tomici Matišiću na broj 098 540 428.

U prostorijama Planinarskog društva Ivančica, a u sklopu spomenutog projekta održana je i ekološka javna tribina čiji je prvenstveni cilj usmjeren na preventivno i razvoj ekološke svijesti građana.

Tribinom su obuhvaćene teme vezane uz zagađenja i zaštitu pitke vode, flore i faune, štetnosti utjecaja odbačenog otpada u prirodu, te negativne utjecaje ekonomije i globalizacije na razini čitavog ekosustava.

Komentari