novi sadržaji

Elektrostrojarskoj školi odobren projektni prijedlog za „Laboratorij digitalne fabrikacije“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.05.2017. 13:18

Zadnja izmjena: 29.05.2017. 13:23

Elektrostrojarskoj školi Varaždin odobren je projektni prijedlog za koncept “Laboratorij digitalne fabrikacije“  u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini'' u vrijednosti od oko 800 tisuća kuna.

Laboratorij digitalne fabrikacije predstavlja multidisciplinarni odgojno-obrazovni sadržaj/didaktičko-metodički pristup kroz koji se od strane učenika, putem kreativnih tehnika razrađuju idejna rješenja (modeli, makete ili prototipovi objekata) i ručno izrađuju prve skice. Idejna rješenja/skice pretvaraju se u digitalna rješenja (tj. dizajniraju se, projektiraju/programiraju i crtaju ista) uz pomoću računala i povezanih (didaktičkih) softvera, te se izrađuju u konkretne predmete uz korištenje razne opreme/strojeva i povezanih didaktičkih pomagala.

Projektom će se unaprijediti kapaciteti Elektrostrojarske školi, a vezani su za didaktičko-metodičke pristupe u radu s darovitim učenicima viših razreda osnovnih škola (5.- 8. razreda) iz Varaždinske županije u okviru tri centra izvrsnosti koji imaju sjedište u Elektrostrojarskoj školi.

Župan Varaždinske županije izrazio je zadovoljstvo dobivenim projektom.

–U Elektrostrojarskoj školi Varaždin djeluju čak tri Centra izvrsnosti: Centar izvrsnosti za fiziku, Centar izvrsnosti za hrvatski jezik te Centar izvrsnosti za nove tehnologije (CENT), čiji su rezultati veliki i značajni uspjesi učenika na mnogim državnim, županijskim, međužupanijskim i međunarodnim natjecanjima. Centri egzistiraju već punih devet godina te stvaraju nove, mlade kreativne i obrazovane ljudeistaknuo je župan Štromar

Komentari