doznajemo

Elizabeta Dolenec zaposlena u Ministarstvu turizma - zbog poraznih rezultata opasno ključa...

Objavljeno: 11.05.2018. 14:18

Zadnja izmjena: 11.05.2018. 15:01

Kako doznajemo, bivša direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije, Elizabeta Dolenec, odnedavno je zaposlenica Ministarstva turizma.

>>Čehok o praznoj jezgri: "Problem je kompleksan, ali nisam zadovoljan postignućima Turističke zajednice"

>>Čehok: "Županijska vlast se treba ozbiljno zapitati za turističke rezultate"

>>Martinčević o Čehokovoj prozivci: "Bolje neka brine kako će rješiti smeće ili barem jedan EU projekt"

Podsjetimo, Elizabeta Dolenec smijenjena je uz prozivke da turizam Varaždinske županije u njezino vrijeme „nije ni postojao“, u prilog čemu govore i nedavno objavljeni podaci prema kojima Varaždinka županija turistički zaostaje za sve tri susjedne županije. HNS-ovci s kojima smo razgovarali tvrde, dakako, da je Dolenec zaposlena „bez stranačke pomoći“, a za turističke rezultate prozivaju Grad Varaždin koji nije osigurao ozbiljne smještajne kapacitete. „Treba biti objektivan i pogledati budžet i ovlasti županijskog TZ-a, pogotovo ako znamo da kontinentalni turizam zapostavlja i država“, riječi su kojima Dolenec brane HNS-ovci.

Podsjetimo, ovih dana oko poraznih podataka za turizam Varaždinske županije zaiskrilo je i na relaciji Čehok-Martinčević. Čehok je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća izjavio da se županijska vlast "mora zapitati", a Natalija Martinčević odgovorila mu je da su oni smijenili odgovorne za takav rezultat (Elizabetu Dolenec) i u Varaždinske Toplice sada ulažu 156 milijuna, dok na negativnu sliku najviše utječe upravo Grad Varaždin „koji kao najvažnija turistička točka nije napravio ništa“. Da ni Čehok nije sasvim zadovoljan radom gradske Turističke zajednice dao je naslutiti komentirajući sve više praznih prostora u gradskoj jezgri, rekavši da nije zadovoljan „njezinim postignućima“. Kazao je, između ostaloga, i da s nekoliko grupacija pregovoaraju o izgradnji hotela s 80 do 100 soba...

Komentari