na današnjoj konferenciji

eTV: Štromar o presudi da nije proveo javnu nabavu - Mošmondor o navodnom sukobu interesa

Objavljeno: 19.04.2018. 10:05

Zadnja izmjena: 19.04.2018. 16:49

Foto: Dominik Sever

Prekršajni sud u Varaždinu u srijedu je objavio nepravomoćnu presudu prema kojoj je bivši župan Predrag Štromar kriv što nije proveo javnu nabavu te je kažnjen s 6.000 kuna, dok je Varaždinska županija kažnjena s 24.000 kuna.

Riječ je o ugovoru s Autobusnim prijevozom d.o.o. iz travnja 2015. godine za prijevoz učenika. Međutim, Predrag Štromar povodom ove presude danas je na autobusnom kolodvoru održao medijsku konferenciju gdje je izjavio kako bi za prijevoz učenika ponovno „ušao u rizik“, te da će na kraju pravomoćno biti oslobođen i uplatiti 6.000 kuna jednoj školi za nabavku opreme.

- Uvjeren sam da to neće biti kazna od 6000 kuna jer ću biti oslobđen i ta ću sredstva donirati jednoj školi za potrebnu opremu i opet bih to učinio i preuzeo rizik kada se radi o osiguravanju prijevoza učenika - rekao je Štromar

Na istoj medijskoj konferenciji nazočio je i Zlatan Mošmondor, tajnik županijske organizacije HNS-a, koji je odgovorio na jučerašnju prozivku župana da je njegova obiteljska tvrtka poslovala s županijom, čime se kao županijski vijećnik našao u sukobu interesa.

- Moja tvrtka je poslovala sa Županijom bez natječaja jer se radilo o manjim iznosima i sve je bilo sukladno ponudama. U 8 godina isplaćeno je 446 000 kuna, a to je 3,2% ukupnog prihoda tvrtke u tih 8 godina - potvrdio je Mošmondor 

 

Komentari