ekskluzivni vizuali

eTV i Foto - Ovako će izgledati stanovi za najam koje Bosilj i SDP namjeravaju graditi u Varaždinu

Podsjetimo, stanovi za najam trebali bi se graditi iza Konzuma kod groblja, a gradit će se i cesta koja spaja odvojak iza dostave Konzuma i Crkve Dobrog Pastira jer Grad Varaždin upravo tamo posjeduje jedanaest dvanaestina zemljišta...
Objavljeno: 13.04.2023. 10:03

Zadnja izmjena: 13.04.2023. 11:11

Gradonačelnik Neven Bosilj, gostujući u današnjem eTV studiju, po prvi je puta predstavio vizuale najavljenih stanova za najam koji privlače veliku pozornost.

Podsjetimo, stanovi za najam trebali bi se graditi iza Konzuma kod groblja, a gradit će se i cesta koja spaja odvojak iza dostave Konzuma i Crkve Dobrog Pastira jer Grad Varaždin upravo tamo posjeduje jedanaest dvanaestina zemljišta.

- Od Konzuma do Crkve Dobrog Pastira ići će nova ulica, naziva Ivana Nepomuka Petrovića koji je bio jedan od najvećih dobrotvora grada Varaždina, ujedno i gradonačelnik iz 19. stoljeća. U toj ulici niknut će novo stambeno naselje kombinacija stanova za mlade i APN stanova. 

'Stanovi do 2024. godine'

Budući da su cijene najma stanova otišle u nebo, Bosilj smatra kako su stanovi za najam dobra ideja, a prvi stranari mogli bi useliti već 2024. godine.

- Idejno rješenje je gotovo, počeli su se raditi projekti, do kraja godine ćemo sigurno imati građevinsku dozvolu i odabir izvođača te ćemo ih sljedeće godine izgraditi. Ti stanovi se neće moći otkupiti, dok ste u njima plaćat ćete najam u visini od 200 do 250 eura. To će biti jedan dio, dok će drugi dio biti nastavak POS stanovi koji će se moći povoljnije otkupiti. 

'Jako pozitivan dojam' 

Bosilj se također osvrnuo i na sve teme kampanje povodom prijevremenih izbora ove nedjelje, kao i na onu zbog koje je pao gradski proračun, odnosno bale za koje ističe kako "koče razvoj grada".

- Imam jako pozitivan dojam ove kampanje. Primjerice, kad smo radili prethodnu kampanju prije dvije godine, u Kučanu mi je došlo deste ljudi. Sada je na istom mjestu na druženju s građanima bilo 50-ak ljudi, u Gojancu 40-ak ljudi... Ljudi imaju jako pozitivan osjećaj o svemu što se radilo u zadnjih godinu i pol dana, dobivam na stotine poruka podrške, tako da sam apsolutno siguran da će nakon ovih izbora Varaždin dobiti stabilnu vlast koja će omogućiti da sinergijski radimo na dobrobit građana - zaključuje.

Cijelu emsiju u kojoj je gostovao gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj pogledajte ovdje:

 

Komentari