optimizam uoči izbora

Bosilj u eTV studiju: 'Cingula je razuman čovjek, bale smatram riješenima'

Prije emisije čuo se s Damirom Habijanom i Alenom Leverićem, a većinom korektan odnos, kako se izrazio, ima i sa župnom Anđelkom Stričakom, osim kada ga ucjenjuje Ivan Čehok koji, prema Bosiljevim riječima, u anketama više ne stoji dobro...
Objavljeno: 06.02.2023. 10:25

Zadnja izmjena: 06.02.2023. 12:24

Gradonačelnik Neven Bosilj komentirao je u današnjoj emisiji izjavu prof. Marijana Cingule, koji unatoč stavu liste Ivana Čehoka kojoj pripada, smatra da će svako novo rješenje bala sigurno biti skuplje.

Bosilj ga je nazvao razumnim čovjekom.

- Znamo se dobro i vjerujem da o meni ima dobro mišljenje jednako kao i ja o njemu. Svaki razumni čovjek zna da u ovo doba inflacije samo može rasti bilo što vezano uz otpad. Ni jedna opcija nije ponudila neko drugo rješenje. Ovo nam je zadnja prilika – rekao je gradonačelnik.

Kako je dodao, s Ministarstvom financija pronašao je modalitet da se Gradu Varaždinu odbije PDV, te će komponenta Grada sada iznositi 80-ak milijuna kuna, a što je za gradski fiskalni kapacitet "zanemarivi iznos". Bale, kako je zaključio, smatra riješenima.

Stričak korektan, problem Čehok

Prije emisije čuo se s Damirom Habijanom i Alenom Leverićem, a većinom korektan odnos, kako se izrazio, ima i sa županom Anđelkom Stričakom, osim kada ga ucjenjuje Ivan Čehok koji, prema Bosiljevim riječima, u anketama više ne stoji dobro.

- Dat ću vam jedan primjer. Sortirnica je projekt vrijedan 35 milijuna kuna kojeg određena ekipa ljudi pokušava opstruirati. Prije tri mjeseca dali smo jedan zahtjev prema Županiji za određene radove, no do dana današnjega nismo dobili niti odbijenicu, niti dozvolu iako su svi rokovi prošli. No, budući da sam anticipirao što će se dogoditi, uspjeli smo taj problem riješiti na drugi način.

'Napravit ćemo dobar posao'

Na koncu, Bosilj je zaključio:

- Surađujem sa svima osim s ljudima s NL Ivana Čehoka. Čak smo i s gradskim vijećnicima iz HDZ-a imali sastanke, izgledalo je da će podržati proračun, ali ta suradnja na županijskoj razini HDZ-a i Ivana Čehoka, odnosno ta ekipa je odlučila srušiti proračun. Ali, bolje tri mjeseca nego sljedećih 30 mjeseci. Imamo hrpu stvari spremnih, preko pet milijuna eura na računu, očekujemo 22 milijuna eura u četvrtom mjesecu i mislim da ćemo napraviti dobar posao kroz sljedeće dvije godine.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj pogledajte ovdje:

 

Komentari