Današnja emisija

eTV - Bosilj: 'Vlada vidi veliki rizik u onome što slijedi, a pravni stručnjak župan ga ne vidi'

Bosilj je tom prilikom komentirao jučerašnju izjavu župana Anđelka Stričaka vezanu uz pravne procese koji slijede, a koji se odnose na ugovore koje su ranije potpisali Ivan Čehok i Goran Habuš...
Objavljeno: 07.02.2024. 12:22

Zadnja izmjena: 07.02.2024. 12:24

Jučer je potpisan ugovor o financiranju odvoza bala s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, povodom čega je u našoj emisiji gostovao gradonačelnik Neven Bosilj.

Bosilj je tom prilikom komentirao jučerašnju izjavu župana Anđelka Stričaka vezanu uz pravne procese koji slijede, a koji se odnose na ugovore koje su ranije potpisali Ivan Čehok i Goran Habuš.

- Župan je jedan svečani trenutak opet politizirao. Ja ovaj put moram zaista biti iskren i reći da je za onim stolom sjedelo 15-ak ljudi od kojih su svi zaista imali određene zasluge za rješavanje bala, osim župana Stričaka. Svi znamo da je on koalicijski partner sa Ivanom Čehokomu u Županijskoj skupštini, da njima jednostavno nije odgovaralo da se ove bale riješe. Sjetite se samo da dan prije objave odluke hrvatske Vlade da će oni financirati u 100-postotnom iznosu je župan dao jednom lokalnom tjedniku intervju u kojem je rekao da se on protivi tom rješenju bala – rekao je gradonačelnik.

'Budimo ozbiljni'

Izjavu župana Stričaka kako je spomenuta 'dva pravna problema moguće riješiti za 0 eura', Bosilj je danas nazvao 'smiješnom'.

- Vlada Republike Hrvatske i Fond su tu pronašli velike rizike i zato su tražili zadužnice, znate na koliko? Na gotovo 44 milijuna eura. Zadužnice grada su date isključivo zbog tih sporova za koje oni vide tu riziku od čak 44 milijuna eura, a pravni stručnjak župan veli ‘to će se rješiti za nula kuna’. Dakle, budimo ozbiljni. Nešto će to koštati, imamo suca miritelja, dobili smo broj na sudu, naši odvjetnici su u kontaktu sa odvjetnicima druge strane. Radi se zapravo o tri različite pravne osobe – rekao je gradonačelnik dodavši kako će očekuje da se uz proces sudskog mirenja, problem riješi u roku šest mjeseci.

'Jedino moguće rješenje'

Tema razgovora bila je i uvijek aktualna kućanska rampa, čijem se načinu rješenja trenutno protivi jedna građanska inicijativa. Gradonačelnik međutim obrazlaže zašto je ponuđeno rješenje ujedno i najbolje.

- Oni su (stručni tim) izanalizirali sve potencijalne lokacije i došli su do toga da je jedino ispravno moguće rješenje da se napravi podvožnjak na Wissertova, na Supilova. Zato jer, na primjer, ono rješenje polupodzemnog rotora, na temelju tog rješenja bi se moralo porušiti, mislim tri ili četiri kuće. Ostalo bi 20-ak kuća u Aninoj ulici i u Vilka Novaka. Kad ide podvožnjak, sa svake strane vam ostaje 5.5 metara. Ja shvaćam neke ljude tamo da misle da će izgubiti svoj komoditet, ali ništa se im zapravo bitno neće promijeniti. Čak će dobiti pristup u centru grada dok velite keks – rekao je.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj pogledajte ovdje:

 

Komentari