javnost ogorčena

'Za izmuljivanje Trakošćanskog jezera treba utvrditi odgovornost, i ja sam nailazio na otpore'

Objavljeno: 11.09.2022. 08:58

Zadnja izmjena: 11.09.2022. 11:48

Pritisak javnosti da se napokon završe radovi na izmuljivanju Trakošćanskog jezera, sve je veći, jer radovi kasne, a možda su ušli i u slijepu ulicu iz koje se trenutno ne vidi izlaz.

Direktor Hrvatskih voda za ovo područje, Danijel Bunić, prvo je za spori tijek radova prozvao izvođača radova, tvrtku Bagerkop-Roberto Borisa Rauša, da bi se već sljedeći dan posipao pepelom i kazao kako je kritika izvođaču radova bila bez osnova, te da su krivac svemu objektivne okolnosti.

Neslužbeno se može čuti kako između izvođača i Hrvatskih voda zapinje zbog količine zatečenog mulja, uslijed čega izvođač prstom upire u naručitelja (Hrvatske vode) - da nije proveo adekvatna ispitivanja, a naručitelj u izvođača - da u vlastitom interesu preuveličava problem.

Cijelu situaciju sada je komentirao i Radimir Čačić kao zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskih voda, te usvrdio kako je, kada je riječ o tom projektu, još kao župan naišao na "otpore i petljanja" lokalne podružnice Hrvatskih voda koju, kako se izrazio - "vodi jedan gospodin s članskom iskaznicom HDZ-a" (misli na Danijela Bunića, nap.).

'Treba tražiti odgovornost'

- Sad se utvrdilo (ili nije, ali tako je u javnosti prisutno) da ispitivanja koja su za projekt napravljena nisu bila dovoljno dobra i da su dubine mulja 5 metara pa strojevi propadaju. Je li to tako ili nije, rekao bih da je sasvim svejedno. Odgovornost onih koji su vodili pojekt apsolutno treba tražiti, za to treba odgovarati, to su opet desetine milijuna. Treba utvrditi što treba napraviti, koje vrste tehnologija treba primijeniti, ugovoriti to s ovim ili kojim drugim izvođačem, ali ono što je potpuno jasno je da to treba napraviti sad, u idućih mjesec ili dva, a ne usljedećih godinu, dvije, tri - rekao je bivši župan, odnosno aktivni zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskih voda.

 

Komentari