bale bez pdv-a

eTV - Čehok: Ovo je dokaz da smo mi, HDZ i Petrići čitavo vrijeme bili u pravu

'Rješenje prema kojemu se na bale neće platiti PDV dokazuje da smo bili u pravu, no Nevenu Bosilju se žurilo zbog rokova da zamjeniku prepusti grad", ustvrdio je u današnjoj emisiji bivši gradonačelnik...
Objavljeno: 10.02.2023. 11:32

Zadnja izmjena: 10.02.2023. 11:32

Ivan Čehok, kako je kazao u današnjoj emisiji, vidi poveznicu između inzistiranja na proračunu koju nije dobio podršku vijećnika i spekulacijama o ostavci gradonačelnika na polovici mandata.

Prema njemu sve dokazuje činjenica će rješenje bala sada biti jeftinije, odnosno s Ministarstvom financija je pronađen model prema kojemu se neće platiti PDV.

- Pa upravo to smo mi govorili, ali ne samo mi nego i gospoda Petrić i HDZ  koji su rekli Bosilju „molimo te, ne idi s proračunom u kojem su bale, jer može postojati jeftinija varijanta, odnosno idi samo s proračunom bez bala i mi ćemo to prihvatiti da ne idemo na izbore, da ljudima uštedimo novac, vrijeme i gnjavažu. Bosilj kaže „ne, ja rezulutno, ucjenjivački, inatljivo, tvrdokorno tražim da idu bale za 130 milijuna i ne želim od toga odustati, da bi nakon dva mjeseca rekao „da, ali sad već imamo 80 milijuna kuna“. Pa, mi smo upravo to govorili, Bosilj to sad sam priznaje, a ja vas pitam zašto onda idemo na izbore? – rekao je Čehok.

'Žurilo mu se zbog Markovića'

Čehok ujedno nudi i odgovor, odnosno tvrdi da je iza toga cijelo vrijeme stoji skrivena namjera gradonačelnika da na polovici mandata podnese ostavku i svojem zamjeniku prepusti vođenje grada.

- Zašto se njemu žurilo 30. studenoga. Pa, njemu se žurilo zato je on zna da nakon odluke vijeća o balama  on tek mora ići tražiti određene suglasnost, to sve traje nekakva 3-4 mjeseca i on ako nema odluku vijeća do 30. studenoga ili u prosincu on ne može do 30. lipnja potpisati ugovor i prepustiti Markoviću grad.

Zašto bi Bosilj uopće podnosio ostavku? Zbog toga što, prema Čehokovim riječima, unutar SDP-a postoji podjela. I ovom prilkom, Čehok ponavlja da je moguće koristiti ugovor iz 2008. („do besvjesti ću to ponavljati“), a za projekt sortirnice tvrdi da će biti penaliziran, te da će to biti zbog gradonačelnikove pogreške a ne zbog toga što bi ga kočila Županija.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao Ivan Čehok pogledajte ovdje:

 

Komentari