etv studio

eTV - Čehok tvrdi: Rotor u zoni Varteksa bit će nova 'kućanska rampa'

Gradonačelnika Nevena Bosilja Čehok je prozvao da se koristi njegovim inicijativama, ali "u krivo vrijeme i na krivi način". Ponovio je da je nagodba T&H Invest skuplja od njegove, koju je Bosilj nazivao "lopovskom", zbog čega ju nitko nije htio potpisati, a da jest, već bi to bilo riješeno...
Objavljeno: 27.04.2022. 12:09

Zadnja izmjena: 27.04.2022. 12:15

Prvi čovjek gradske oporbe Ivan Čehok gostovao je u današnjem eTV studiju gdje se osvrnuo na posljednje odluke nakon održane sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Čehok se u emisiji dotaknuo više tema, među kojima je i Zona Varteks gdje je nedavno najavljena izgradnja rotora kod dva buduća trgovačka centra, a kojeg naziva "novom Kućanskom rampom".

- Nek' sad netko tko je stručnjak objasni kako će se tamo odvijati promet. Kad krenu radnici van, kad krenu kamioni iz Kauflanda, kad krenu kupci, kad krenu biciklisti i pješaci... 80-ak metara dalje je semafor pa će dolje za izlaz iz Bazena biti još jedan rotor pa još i pruga. To će biti takvo zagušenje u prometu da se neće raspetljati po 10, 15 minuta. 

'Habijan se okrenuo za 360 stupnjeva'

Gradonačelnika Nevena Bosilja Čehok je prozvao da se koristi njegovim inicijativama, ali "u krivo vrijeme i na krivi način". Ponovio je da je nagodba T&H Invest skuplja od njegove, koju je Bosilj nazivao "lopovskom", zbog čega ju nitko nije htio potpisati, a da jest, već bi to bilo riješeno.

- Najgore je što su se tu i drugi preokrenuli. Recimo, Damir Habijan koji se preokrenuo za 360 stupnjeva. Damir Habijan jako dobro zna da je usuglašena cijena zemljišta od 22,5 milijuna kuna, odnosno odšteta u nagdobi. On je sada pristao na 33. Ako već Damir Habijan laže, ne laže Stričak koji je bio na tom sastanku. Molim Stričaka da ovoreno kaže.

'Zašto se ne raspodijeli višak dobiti?'

Da ga Bosilj "kopira na krivi način", Čehok navodi i na primjeru prodaje Termoplina. Kaže da su, kada su oni razmatrali prodaju, u SDP-u imali insinuacije, a sada žele učiniti to u krivo vrijeme.

- Imamo 9 milijuna kuna dobiti koje ćemo povući iz Termoplina. Zašto Bosilj nije tih 9 milijuna kuna raspodijelio tako da, recimo, 4 milijuna kuna preko Vartopa osigura za subvenciju svim građanima koji će sada enormno osjetiti rast, a ostalih 5 milijuna kuna je mogao raspodijeliti na građane u individualnim kućanstvima, koji nisu u kolektivnom, preko kotlovnica? Zašto od toga nisu napravili dobar socijalni program?

'I sama Grđan kaže da se u Gradu ne radi ništa'

Zaključno, Čehok je kazao kako ima informaciju da je gradska vlast razmišljala napraviti isto što i Puljak u Splitu, ali se, prema njegovim riječima, "boje neuspjeha".

-  Mislim da je sve jasno, gospođa Grđan, unatoč tim vrlo objesnim i prijesnim lažima je rekla da se u Gradu ne radi i da vlast nije pokazala rezultate. Dakle, to kaže prvi koalicijski partner. Rezultati su pokazani jedino tako da su Reformisti osvojili sve pozicije i položaje.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao nezavisni vijećnik Ivan Čehok možete pogledati ovdje:

 

Komentari