najveća bolnica

eTV - Poljak: Centralni operacijski blok je šest mjeseci ispred rokova

Helidrom koji će se graditi na krovu biti će jedan od načina da se poboljša kvaliteta i dostupnost varaždinskoj bolnici...
Objavljeno: 17.12.2022. 08:58

Zadnja izmjena: 17.12.2022. 09:15

Foto: Centralni operacijski blok vrijedan 400 milijuna kuna (vizual)

Centralni operacijski blok, najveći projekt na području zdravstva u Republici Hrvatskoj, prema riječima ravnatelja Damira Poljaka ispred je zadanih rokova.

Ovaj projekt je vrijedan 405 milijuna kuna, uključujući gradnju i opremanje. Građevinski radovi su u vrijednosti oko 200 milijuna kuna, a ostala polovica sredstava će se potrošiti za potrebnu opremu. Kako je već ranije naglasio Poljak, Opća bolnica Varaždin u samom je vrhu transplantacijske medicine, odnosno uzimanja tkiva od kadavera i na taj su način spašeni mnogi životi, dok je helidrom koji će se graditi na krovu zgrade Centralnog operacijskog bloka jedan od načina da se poboljša kvaliteta i dostupnost varaždinskoj bolnici.

- NPOO definirao je određene hodograme i aktivnosti te smo ispred definiranih rokova. Do lipnja 2023. godine odabrani izvođač mora napraviti idejni projekt. S 1. srpnja krećemo i s raspisivanjem javne nabave za opremanje objekta tako da će paralelno krenuti i građevinski radovi i nabavke opreme za taj projekt da se ne dovedemo u situaciju kakvu smo imali s dnevnom bolnicom gdje su građevinski radovi bili gotovi pa smo tek onda pokretali postupak javne nabave za opremu. Otprilike smo šest mjeseci ispred definiranih rokova - rekao je Poljak.

 

Komentari