marijan cingula

eTV - 'Vijećnik sam Ivana Čehoka, ali sam uvjeren da rješenje bala može biti samo skuplje'

Neven Bosilj Cingulu je zbog njegovih riječi nazvao razumnim čovjekom, a Cingula je danas kazao kako je gradonačelnik svojevremeno bio jedan od njegovih najuspješnijih studenata...
Objavljeno: 08.02.2023. 12:29

Zadnja izmjena: 08.02.2023. 12:50

Iznenađujuće ili ne, prof. Marijan Cingula prije nekog vremena ustvrdio je, oprečno stavu liste kojoj pripada, kako rješenje za bale u budućnosti ne može biti jeftinije.

Ivan Čehok, podsjetimo, tvrdi da je bale moguće riješiti prema ugovoru iz 2008., no Cingula ne želi ulaziti u pravne prosudbe, kako kaže. Gradonačelnik Bosilj Cingulu je zbog toga nazvao razumnim čovjekom, a Cingula je danas kazao kako je gradonačelnik svojevremeno bio jedan od njegovih najuspješnijih studenata.

- Ako danas iznos o kojem razgovaramo nadilazi 200 milijuna kuna, ne samo zbog inflacije nego i mnogih apetita, onda se u budućnosti ne može očekivati ništa jeftinje od onoga što je sada realno. Dakle, nije da ja zagovaram bilo koju opciju, sadašnju ili neku drugu, nego živim u uvjerenju da smo nažalost potrošili previše vremena a rezultat toga su povećani troškovi koji na kraju uvijek padaju na teret građana – ponovio je danas Cingula.

Ima svoj stav

Naglasio je kako ne zastupa ni jednu stranu, s Nevenom Bosiljem čak se ni ne čuje, osim povremeno, slučajno, dok s Čehokom komunicira na tjednoj bazi. Svoj stav svejedno ima.

- Ja tu ne gledam niti ono što zastupa kolega Čehok, niti ono što zastupa kolega Bosilj. Tko god riješi bale danas moći će ih riješiti isključivo uz potporu države i nitko od naših lokalnih političara neće se moći okititi vijencem pobjednika bez da slavu podijeli s ministarstvom  – dodao je Cingula.

Spalionicu dopušta kao moguću opciju, jednako kao i Čehokov vijećnik Viktor Mrzlečki, ali ne zagovara ju. Čehok je, podsjetimo, kategorički protiv govora o spalionici. Sve u svemu, o spalionici je trenutno ionako moguće razgovarati samo teoretski, pojašanjava profesor.

Cinugla zaključno smatra da izbori Varaždinu moraju donijeti čvrstu koaliciju, bez obzira koje opcije, iako je uvijek bolje da postoji vrtikala prema državi, koja može biti izravna i neizravna.

'Čvrsta koalicija, bez obzira koja'

- Dakle, čvrsta koalicija lokalna koja prihvaća suradnju s državnom politikom jer ništa vi ne možete riješiti na razini grada ili županije ako to država ne podupire i hvala Bogu vidimo sad u zadnjih nekoliko godina da i naša županija uspijeva postići dobru suradnju sa džavnom vlašću i rezultati toga su veća ulaganja u ono što je nama ovaj čas nužno, a to je infrastruktura a bome i ulaganja u bolji život građa – zaključio je profesor ekonomije i županijski vijećnik NL Ivana Čehoka.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao županijski vijećnik NL Ivana Čehoka i profesor ekonomije dr. sc. Marijan Cingula pogledajte ovdje:

 

Komentari