pristiže oprema

eTV i Foto - Ekskluzivno smo zavirili u nove bolničke zgrade koje se otvaraju iza Nove godine

Poljak je naglasio kako se više neće dogoditi da se javna nabava za opremu raspisuje tek kada se završe građevinski radovi, pa se sada mora čekati, nego sada na svim projektima koje bolnica radi natječaji se rapisuju paralelno....
Objavljeno: 15.12.2022. 10:05

Zadnja izmjena: 15.12.2022. 13:52

Župan Varaždinske županije iza Nove godine najavio je otvaranje dvije nove bolničke zgrade, a tim povodom prošetali smo novim prostorima koji čekaju opremu koja polako pristiže.

Radi se o dvjema toplim hodnikom povezanim zgradama u koje je smještan Objedinjeni hitni bolnički prijem, jednodnevna kirurgija i dnevna bolnica, a o svemu tome danas smo razgovarali s Damirom Poljakom, ravnateljem OB Varaždin, koji je gostovao u eTV studiju.

Regionalni značaj

- Objekt je u građevinskom smislu završen, u tijeku je nabavka opreme, ogroman je to projekt na dobrobit svih mještana Varaždinske županije, a k nama gravitiraju i pacijenti iz cijele regije. Kvaliteta usluge i njezina dostupnost ovime će se nedvojbeno poboljšati – rekao je.

Poljak je naglasio kako se više neće dogoditi da se javna nabava za opremu raspisuje tek kada se završe građevinski radovi, pa se sada mora čekati, nego sada na svim projektima koje bolnica  radi natječaji se rapisuju paralelno.

Obnova sredstvima Vlade

Varaždinska bolnica, uz pomoć Vlade RH, trenutno ulaže i 63 milijuna u potresom stradale objekte.

- Potres nam je zahvatio lokaciju bolnice u Varaždinu, ali prvenstveno lokacije Klenovnik i Novi Marof. Odlukom Vlade dobili smo 63 milijuna kuna, Klenovnik će se rekonstruirati u vrijednosti od gotovo 50 milijuna kuna, 12 milijuna kuna utrošit će se na lokaciji Novi Marof, a ostatak na lokaciji Varaždin.

Kako nova bolnička zgrada izgleda pogledajte u našem video prilogu i fotogaleriji.

Cijelu emisiju u kojoj su gostovali ravnatelj OB Varaždin i dr. med. specijalistica radiologije Ivana Cujzek pogledajte ovdje: 

Komentari