stava da je "povoljni trenutak"

eTV: HABIJAN "Knjižnica nije nabolje rješenje za bivšu robnu kuću Varteksa, ali trebamo je kupiti"

Objavljeno: 20.10.2017. 12:08

Zadnja izmjena: 20.10.2017. 12:18

Foto: Luka Šalamun

Šef gradskog HDZ-a Damir Habijan danas je sazvao konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na najavu da će Grad Varaždin kupiti bivšu Varteksovu robnu kuću na Franjevačkom trgu i dati je na korištenje gradskoj knjižnici.

Za kupnju ove nekretnine trenutno je zainteresirana i Zagrebačka banka, odnosno još jedan nepoznati kupac kojega zastupa posrednik, međutim Grad ima pravo prvokupa.

HDZ će glasovati da se zgrada kupi ("jedna trećina Korza"), međutim Habijan je izrazio žaljenje što neće biti vremena za širu javnu raspravu, budući da se u roku 30 dana moraju očitovati o kupnji i svrsi.

- Možda preseljenje knjižnice nije najsretnije rješenje, međutim sada postoji rok i mogućnost dobivanja povoljnog kredita. U budućnosti ćemo inzistirati da se nekretninama upravlja bolje nego što je prijašnja vlast – rekao je Habijan.

Naime, prednost ovog trenutka je mogućnost dobivanja HBOR-ovog kredita s 2,5% kamate do 31. prosinca, dok sama zgrada stoji 11,6 milijuna kuna. Sredstva su predviđena još prošle godine, međutim pao je proračun.

Habijan je kao dodatnu prednost istaknuo već komercijalizirani prostor u podnožju, a kao jednu od solucija koje su postojale naveo da se kupnja zgrade mogla isplaćivati kroz najam.

 

Komentari