'elitni kvart'

eTV - Evo gdje će biti novi stambeni kompleksi u blizini šoping centra i autoceste

"Taj prostor ima potencijal stanogradnje jer je čitav pretvoren u stambeno-poslovnu zonu i on se može kao kompleks od 33.000 kvadrata dijeliti po segmentima te se ne mora koristiti odjednom. To će biti jedan od najelitnijih kvartova", rekao je Siniša Jenkač ovih dana u eTV studiju...
Objavljeno: 08.05.2022. 08:20

Zadnja izmjena: 08.05.2022. 08:47

U eTV studiju nedavno je gostovao gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač koji se osvrnuo na aktualne projekte poput istočne obilaznice i budućeg trgovačkog centra koji će, kako je najavio, "pretvoriti to područje u najelitniji dio grada".

U Novom Marofu trenutno traju radovi na Istočnoj obilaznici vrijednoj 150 milijuna kuna, a koja će se dovršiti do iduće godine. Isto tako, u drugoj polovici ove godine započinje izgradnja novog trgovačkog centra uz prostor budućeg sportskog kompleksa vrijednog 100 milijuna kuna, dok će se prostor kod bivšeg Levi'sa pretvoriti u stambeni kompleks. 

- Taj prostor ima potencijal stanogradnje jer je čitav pretvoren u stambeno-poslovnu zonu i on se može kao kompleks od 33.000 kvadrata dijeliti po segmentima te se ne mora koristiti odjednom. To će biti jedan od najelitnijih kvartova jer s jedne strane imaš sportski sadržaj kojeg ćemo mi razvijati, a s druge strane imaš trgovački sadržaj gdje imaš sve mogućnosti koje ti nudi i Varaždin i Novi Marof. Uzmeš "pinklec", prošetaš i obaviš kompletni šoping  ne moraš ići dalje od 100 metara. Naravno, tamo će valjda biti i dječje igralište, kafić i slično.

Jenkač o novim stambenim zonama

Uz područje kod bivšeg Levi'sa, gradonačelnik Novog Marofa objasnio je i gdje se na drugim područjima trenutno rade nove stambene zone. 

- Trenutno je u prodaji zemljište nasuprot Dječjeg vrtića namijenjeno za stambenu izgradnju gdje se može graditi manja zgrada od 20 do 26 stanova. Nama je to interesantno jer je u centru grada i nekoliko privatnih investitora kupilo dio zemljišta. Oni će onda odlučiti hoće li to biti POS ili privatni stanovi za najam. Također, na samom ulazu u grad kod budućeg trgovačkog centra gradi manja stambena zgrada, na granici naselja Možđenec i samog grada.

 

Komentari