osvrt

eTV - Klopotan: Bosilju skidam kapu ako riješi bale, ali oni se još nisu ekipirali, malošto drugo se radi

"Ako je nagodba, o kojoj svi imamo premalo informacija, prvi korak prema rješavanju bala, mi ju pozdravljamo i podržavamo te pozivamo gradonačelnika da iznimno pazi da se poštuje Zakon" rekao je, između ostalog, Igor Klopotan...
Objavljeno: 24.05.2022. 11:58

Zadnja izmjena: 24.05.2022. 12:36

Gostujući u današnjem eTV studiju, predsjednik Gradske organizacije HNS-a Igor Klopotan iznio je, između svega, stav svoje stranke o nagodbi Grada Varaždina s T&H Investom.

Kako je rekao, njegova stranka ostaje pri stavu da se slučaj mora riješiti prvenstveno u interesu građana.

- Ako je nagodba, o kojoj svi imamo premalo informacija, prvi korak prema rješavanju bala, mi ju pozdravljamo i podržavamo te pozivamo gradonačelnika da iznimno pazi da se poštuje Zakon, da ne bi kasnije bilo tužba i repova. Želimo mu uspjeh da do kraja mandata riješi bale. Podsjećam da je mnogo gradskih garnitura dobilo izbore na takvih obećanjima pa nisu uspjeli. Ako će Bosilj uspjeti, skidam kapu.

'Ceste izgledaju kao golf igrališta'

Prvu godinu mandata aktualne gradske vlasti Klopotan je ocijenio "prolaznom ocjenom", pri čemu je dodao kako bi se više trebali koncentrirati na komunalnu infrastrukru.

- Dobro je da puno komunicira s građanima i dobro je da se primio bala, odnosno nagodbe. Ako samo to napravi, već je puno napravio. Ono što je loše su radovi po gradu. Prometnice nam izgledaju kao golf igrališta, a ja nisam u ovih godinu dana vidio jedan bager ili jedno asfaltiranje u gradu. I građani nam se obraćaju da se ništa ne radi po mjesnim odborima.

'Grad se još nije ekipirao'

Gradskoj vlasti također zamijera što do sada nisu riješili problem pročelnika, a već je prošlo godinu dana otkako su na vlasti i u pitanju su milijarde.

- Raspisan je natječaj pa je povučen. Neki pročelnici su izabrani, neki nisu. Postavlja se pitanje da li nijedan kandidat ne odgovara gradonačelniku, da li se čuva mjesto za nekog trećeg, da li nitko ne želi biti pročelnik od ozbiljnih kandidata. U tijeku je natječaj za Nacionalni plan oporavka i otpornosti za bespovratna sredstva. U pitanju su milijarde, gradska vlast već godinu dana nije ekipirana, još uvijek fale pročelnici koji su vrlo bitan kotačić u mehanizmu funkcioniranja gradske vlasti.

'Još uvijek ne znamo postoji li većina'

Budući da uskoro dolazi i ljetna stanka, Klopotan smatra kako je za Grad Varaždin trenutno bitno da nastavi raditi na rješavanju bala, ali i da zaposli pročelnike.

- Još uvijek ne znamo postoji li većina ili ne postoji. Saznat ćemo u trenutku kad aće se donositi proračun. Ključno je i da se zaposle svi pročelnici kako bi se konačno počele sanirati prometnice u gradu te da se počnu baviti Zonom Varteks. Ne smijemo propustiti ni NPOO gdje možemo isfinancirati jako puno projekta bez da potrošimo ijednu kunu iz gradskog proračuna.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednikk Gradske organizacije HNS-a Igor Klopotan pogledajte ovdje:

 

Komentari