cestovna infrastruktura

eTV - Leverić: 'Gradimo novi most na Dravi, imat ćemo četiri trake, a sve mora biti gotovo do...'

Objavljeno: 30.03.2024. 09:34

Zadnja izmjena: 30.03.2024. 09:34

'Obilaznica Nedelišća i Pušćina nije mali projekt, treba paziti na zaštitu okoliša i zahtjeve stanovništva' kaže član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić nedavno u našoj emisiji. Sam projekt je vrijedan 22 milijuna eura te je trenutno na državnoj komisiji za javnu nabavu, dodaje. U nastavku obilaznice izgradit će se i novi most na Dravi. 

Kao cilj izgradnje novog mosta Leverić navodi rasterećenje prometa te objašnjava u kojoj je fazi cijeli projekt.

- Nama je cilj rasteretiti ovu postojeću državnu cestu iz Čakovca prema Varaždinu. Iz Čakovca imamo prvu i drugu fazu obilaznice i rok je 24 mjeseca za to. Nakon toga spajamo se na Nedelišće i Pušćine. Nakon što se taj projekt napravi, idemo s rotorom u Gornjem Kuršancu i u Varaždin ćemo ulaziti sa četiri trake – objasnio je.

'Imat ćemo četiri trake'

Novi most spajat će se na istočnu obilaznicu Varaždina, a sve bi, prema riječima Leverića, trebalo biti gotovo kroz nekoliko godina.

- Ovo je najfrekventnija cesta na području sjevera. Sa izgradnjom novog mosta, stari ćemo zatvoriti da se može obnoviti. Imat ćemo četiri trake, nastavljamo onda dalje preko Banfice, a ove godine ide natječaj za istočnu obilaznicu grada Varaždina. De facto, od Čakovca do rotora u Knegincu bit će četiri trake i rasteretit ćemo promet. Sve nam je cilj u roku četiri do pet godina staviti prema završnim fazama.

Komentari