današnja emisija

eTV - Marković: Mislim da će Plenković prelomiti oko bala i da se neće kockati uoči izbora

Marković je odgovorio na pitanje kako komentira riječi premijera Plenkovića, izrečene povodom Dana županije, da pitanje bala otpada u Varžadinu 'mora biti riješeno'...
Objavljeno: 18.09.2023. 12:06

Zadnja izmjena: 18.09.2023. 14:26

Uvjeti za zbrinjavanje bala vrijede do kraja mjeseca, nakon čega je upitno hoće li se uvjeti mijenjati na gore, a zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković s obzirom na to i riječi premijera Plenkovića gaji umjerni optimizam da bi se to pitanje konačno moglo riješiti.

Rekao je kako postoji 'mala nada', odgovarajući na pitanje kako komentira riječi premijera Plenkovića, izrečene povodom Dana županije, da pitanje bala otpada u Varažadinu 'mora biti riješeno'.

- Zaista mislim da je premijer taj koji će prelomiti i shvatiti da je to javni interes, da je vrijeme da se riješi, da smo mi napravili sve što su oni od nas tražili. Sada se oni loptaju s papirima i valjda čekaju da se dogodi sastanak s premijerom. Još jednom apeliram na sve aktere, župan je također dio tog rješenja. Idemo to zajedno riješiti, uz pomoć Vlade, Županije i Republike Hrvatske. Zakonski smo sve napravili, a ako oni to pretvore u politiku, i mi ćemo - ističe Marković.

'HDZ se ne treba kockati'

Marković je i dodatno objasnio na čemu temelji svoj suzdržani optimizam, koji se može iščitati iz njegovih riječi.

- Ja sam vrlo oprezan što se toga tiče. Vjerujem da se pojavljuje mala nada da bi se to moglo riješiti jer nisam siguran. Približava se super izborna godina pa mislim da se ni HDZ ne bi trebao kockati da opstruiraju ovo rješenje na političkoj razini jer mislim da će im to naši sugrađani apsolutno zapamtiti i zamjeriti zauvijek.

'Miješaju kruške i jabuke'

Marković je komentirao i nedavnu izjavu predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Damira Habijana kako "Peđa Grbin želi besplatne vrtiće, no kako se prvo mora dogovoriti s Bosiljem":

- On dobro zna da su to kruške i jabuke. Nacionalna politika nije ista kao lokalna, ona lokalnoj politici uzima prirez da mi budemo krivi. Klasičan politički potez HDZ-a koji radi štetu jedinicama lokalne samouprave. Besplatni vrtić? Da, na nacionalnoj razini. Oni su puni ko brod, država je zaradila na inflaciji jer ona sa zaostatko vraća nekakve socijalne transfere. Mogli bi dati puno više, ali ne žele. Gradu će dati 6,25 posto za subvencioniranje vrtića za jedno dijete - kaže Marković, dodajući kako se cijena nije mijenjala od 2009., a uvedeni su mnogi nadstandardi od početka mandata.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković pogledajte ovdje:

 

Komentari