nk varaždin

eTV - Vitez i Kovačević poslali pet ključnih poruka o budućnosti, nakon povratka za antologiju

Da je NK Varaždinu uspjelo ono što nije nikome ranije, naglasio je i trener Mario Kovačević, za kojega nema sumnje kako jednu od ključnih zasluga ima predsjednik Dražen Vitez koji je sačuvao jedinstvo nakon ispadanja iz prve lige...
Objavljeno: 26.05.2022. 13:54

Zadnja izmjena: 26.05.2022. 14:08

Nogometnom klubu Varaždin ponovno je uspjelo nešto što nije nikome ranije: nakon ispadanja iz prve lige, u istu se uspio vratiti već u sljedećoj sezoni. Sada kreću u privatizaciju, dionice će moći kupiti i građani, a već neko vrijeme javljaju im se i strateški partneri.

Predsjednik kluba Dražen Vitez ispričao je kako je to izgledalo nedugo, kada su ispali iz prve lige.

- To su bili zbilja teški trenuci, nevjera. Razmišljao sam samo "Kako sad? Kako sačuvati ekipu? Kako sačuvati igrače?". Svi žele otići, ne žele više igrati drugu ligu. Neki su rekli da ne žele više ni igrati nogomet, "samo nam dajte papire." Dva i pol do tri mjeseca sam se borio sa svima pojedinačno, objašnjavao im koji je cilj, kako ćemo to napraviti te da sad nije kraj svijeta ako smo ispali. Da ćemo se potruditi, složiti dobru ekipu i da ćemo za godinu dana ući u prvi ligu. To je onda bila žestoka izjava, ali krenuli smo.

'Nijednom klubu to nije uspjelo'

Da je NK Varaždinu uspjelo ono što nije nikome ranije, naglasio je i trener Mario Kovačević, za kojega nema sumnje kako jednu od ključnih zasluga ima predsjednik Vitez koji je sačuvao jedinstvo nakon ispadanja iz prve lige.

- Nijednom klubu nije uspjelo da se, kada je prve godine ispao, odmah vrati. Predsjednik je vjerovao od prvog dana, zajedno s prvim trenerom Mariom Carevićem i sportskim direktorom Šafarićem. Nažalost, nije krenulo dobro, rezultat je bio malo slabiji, kada je mene tražio, mene je osobno bilo strah, ali znam Dražena od prije i rekao sam mu da ako on vjeruje u mene, onda nema sumnje, idemo to napraviti.

'Trener za velike rezultate'

Zaslugu za takav uspjeh Vitez je pripisao treneru Kovačeviću.

- Jedini smo klub unazad 30 godina koji je ispao i odmah se vratio. To mogu samo pravi i veliki treneri i mislim da je Mario trener za velike rezultate. Mlad je, perspektivan, educira se u svakom pogledu, ulaže u sebe, voli učiti i to nam je pokazatelj da je on trener kojega bi poželjela svaka ekipa. 

'Već imamo upite za ulaganje'

Za sljedeću sezonu klubu treba od 20 do 25 milijuna kuna, Vitez zahvaljuje Stričaku i Bosilju na suradnji, te oktiva nešto više o privatizaciji. Proces je pri samome kraju, sve će bit gotovo za dva do tri mjeseca,  a već postoji interes i strateških ulagača.

- Već imamo upita vezano za strateško ulaganje. Do sada smo imali dosta kvalitetnih ljudi koji se bave sportom, koji razumiju sport i Nogometni klub Varaždin, koji vide da je on financijski stabilan, dobro organiziran te da imamo kapaciteta za nešto više. Onda ćemo tek dozvoliti da netko uđe i investira u taj klub. Vidimo dugoročnu financijsku stabilnost. To će biti dugoročna garancija da Mario s ekipom napravi rezultat, da bude u sredini tablice, ali i da se pomaknemo prema gornjem dijelu tabele.

'Zadovoljan sredinom tablice'

Trener Kovačević kaže kako se "ne zna boriti za opstanak", te, iako bi ih sredina ljestvice zadovoljila, kod svake utakmice treba misliti na pobjedu, kaže.

- Sredina tablice bi nas zadovoljila, iako ćemo vidjeti kad odradimo prijelazni rok. Vjerujem u svoju ekipu, nikome ne priznajem da je bolji od mene dok ne završi utakmica. Tako ćemo sigurno nastaviti, tako i pripremam svoje igrače kao sportaše. Poštujemo svakog protivnika, ali dajemo sve od sebe i to je moja nit vodilja u sportu i nogometu. Dosad je bilo uspješno, nadam se da će tako biti i dalje.

Cijelu emisiju u kojoj su gostovali predsjednik Nogometnog kluba Varaždin Dražen Vitez i trener tog kluba Mario Kovačević pogledajte ovdje:

 

Komentari