doznajemo

eTV - Za varaždinski Pentagon osigurano 2,6 milijuna kuna, slijedi ovo

Objavljeno: 18.11.2022. 08:23

Zadnja izmjena: 18.11.2022. 09:26

Za izgradnju Regionalnog centra civilne zaštite - projekta kojeg župan Anđelko Stričak naziva "varaždinskim Pentagonom" te za koji je, uz ostale projekte Vlada RH Varaždinskoj županiji dodijelila 15 milijuna kuna, osigurana su sredstva za projektne aktivnosti.

Gostujuću u nedavnom eTV studiju, predstavnik županijske većine i načelnik Gornjeg Kneginca, gdje bi "Pentagon" dijelom trebao biti smješten, Goran Kaniški je rekao kako je osigurano 2,6 milijuna kuna za pripremne projektne aktivnosti za izgradnju ovog Regionalnog centra.

- Općina je dala Županiji privolu da počinje proces pojektiranja na naših šest hektara zemljišta. Sada je sve na Županiji, dobila je 2,6 milijuna kuna za pripremne aktivnosti te će krenuti u projektiranje. Nakon toga ćemo krenuti u sporazume oko ustupanja zemljišta Županiji ili državi, ovisno o tome tko će biti investitor gradnje. Nama je to dobrodošla investicija, nama je bitno i za našu poduzetničku zonu da se naši investitori osjećaju sigurno, tome će zasigurno pridonijeti.

O čemu se radi?

Podsjetimo, na lokaciji bi, osim policijskih postaja i službi koje sada djeluju u gradu Varaždinu bila smještena i civilna zaštita, županijski vatrogasci, Crveni križ, HGSS, a jedan dio bio bi namijenjen i za Hitnu medicinsku pomoć. Na projekt se, uz brzu cestu i brzu prugu, trenutno stavlja jedan od najvećih naglasaka te spada u projekte Sporazuma za Sjever, za koje je Vlada RH izdvojila ukupno 15 milijarda kuna za Varaždinsku županiju. 

Komentari