ne propustite

eTV - Ekskluzivne snimke i detalji kupnje dvorca 'Bela 1' od strane Županije, pogledajte

Dvorac s bogatom poviješću u skoroj budućnosti mogao bi dobiti novu funkciju, a Đuras je o njemu govorio s aspekta revitalizacije Ivančice, odnosno proglašenja Parka prirode i razvoja cjelokupnog ivanečkog turizma, zajedno sa širim područjem (Novi Marof, Bednja, Trakošćan)...
Objavljeno: 26.02.2024. 10:47

Zadnja izmjena: 26.02.2024. 12:09

Danas ste u našoj emisiji imali prilike vidjeti zanimljive kadrove dvorca Bela 1. u mjestu Bela, na samoj granici Novog Marofa i Ivanca. Taj dvorac od privatnog vlasnika kupuje Varaždinska županija.

O tome je u današnjoj emisiji govorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras (HDZ) otkrivši kako ga Županija kupuje po manjoj cijeni nego je ona bila inicijalno.

- Znamo da je cijena bila nešto više 500 tisuća eura od strane vlasnika. Međutim, Županija je napravila analizu i procjenu i mislim da su se s vlasnikom našli na nekih 300 tisuća eura. Vjerojatno se i vlasnik povodio time, pošto je kupio taj dvorac znači da voli prirodu, povijest i da je i njemu stalo da se dvorac obnovi, a nije mogao možda i sam. Vjerojatno je i on shvatio da je to jedna dobra prilika, dobar model i pravi način da se taj dvorac revizalitira i obnovi i stavi u neku od funkcija koju naravno županija odabere.

'Muzej, hotel ili nešto treće'

Dvorac s bogatom poviješću u skoroj budućnosti mogao bi dobiti novu funkciju, a Đuras je o njemu govorio s aspekta revitalizacije Ivančice, odnosno proglašenja Parka prirode i razvoja cjelokupnog ivanečkog turizma, zajedno sa širim područjem (Novi Marof, Bednja, Trakošćan)

- Postoje razne mogućnosti, od turističkih, možda muzejski dio, hotelski smještaj, restoran. Taj dio bio bi prekrasan i za jedan dio turizma. Dvorac ima i 15 prostorija, nazovimo ih spavaonica, imamo i popratni objekat. Meni je osobno to prekrasno vidjeti. Baviti se politikom znači pomoći u nekim predispozicijama za gospodarstvo, za demografiju, ali ja mislim da je nama političarima i veliki zadatak čuvati našu povijest.

O kandidaturi za gradonačelnika...

Đuras ovom prilikom nije želio potvrditi hoće li se kandidirati za gradonačelnika Ivanca sljedeće godine. No, međutim, na pitanje očekuje li u tom slučaju podršku ivanečkog SDP-a budući da ga je Mihael Slunjski već podržao javno, rekao je sljedeće: 

- Ja ću samo reći da očekujemo podršku od svih. Ja ili bilo koji kandidat. Od svih, a to će biti podrška programima, podrška razvoju i jednoj drugoj dimenziji grada Ivanca - rekao je.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras pogledajte ovdje:

 

Komentari