štromar i habuš s predsjednicom

eTV: DETALJNI IZVJEŠTAJ Štromar s Predsjednicom o dolasku autoindustrije uz "poruku ekipi", Habuš o balama

Objavljeno: 13.12.2016. 12:21

Zadnja izmjena: 13.12.2016. 13:08

U razgovoru koje je predsjednica vodila sa županom Predragom Štromarom te gradonačelnikom Goranom Habušem dotakli su se pitanja autoindustrije, smeća te financiranja obrazovanja.

Župan ima želju na Sjeveru pokrenuti autoindustriju, ne industriju dijelova, već pogon za proizvodnju kompletnih vozila. O tome je izvijestio predsjednicu.

- Mislim da imamo prostor, mislim da imamo ljude, imamo želju da to napravimo, mislim da imamo potencijalne partnere i to samo mogu premijer, predsjednica i Županija to zajedno napraviti - objasnio je Predrag Štromar.

Potom je župan kazao kako će za to trebati godine, ali da je potrebno napraviti prve korake. Prema njegovim riječima, Županija ima napravljene analize, a razgovarali su i s Agencijom za investicije i konkurentnost.

- To je jedan primjer kako se može unaprijediti gospodarstvo na ovom području i kako se može riješiti problem tih plaća koje su ispod hrvatske razine. Sve ćemo to staviti a papir i dati Vladi - obećala je predsjednica.

O obrazovanju i smeću

Štromar se dotakao i obrazovanja te istaknuo:

- Nadam se da ćete stvarno uvjeriti premijera i cijelu ekipu da mora financirati obrazovanje, a ne kao prošle i ove godine, da ne dobijemo novce.

Gradonačelnik Habuš se osvrnuo na upravljanje državnom imovinom te na jedan od najvećih problema grada, a to je balirani otpad na u Brezju.

- Mi ne tražimo ništa drugo, nego da Ministarstvo i Fond za zaštitu okoliša uđu proaktivno u rješavanje tog problema i pomognu gradu koji je primjer po svemu osim po tome da se riješimo tog tereta - završio je Habuš.

 

Komentari