Županijska organizacija HDZ-a

eTV: Stričak o projektu Aglomeracija: 'Svi ključni natječaji padaju u vodu!'

Objavljeno: 25.10.2016. 14:14

Zadnja izmjena: 25.10.2016. 14:17

Foto: Petra Mlinarić

Danas je u prostorijama Županijske organizacije HDZ-a održana konferencija za medije na temu Aglomeracija Varaždin, pri čemu se Anđelko Stričar, predsjednik županijskog HDZ-a, posebno osvrnuo na poništenje Odluka o odabiru, od strane Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Prema riječima Anđelka Stričaka, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je svih šest odluka o odabiru te uz to, Varkom mora žaliteljima isplatiti ukupno 572.693,75 kuna naknade troškova postupka, a predmet se vraća naručitelju na ponovno postupanje.

Također je podsjetio kako je Klub vijećnika HDZ-a otvarao temu Aglomeracije Varaždin i pritom upozoravao kako se projekt neće realizirati u predviđenom roku i da se neće iskoristiti oko 800 milijuna kuna osiguranih iz sredstava EU.

Po savjet u Međimurje

Tom prilikom, Stričak se dotaknuo i provođenja projekta Aglomeracije u Međimurju koji je pri kraju, a započeo je u isto vrijeme kada i ovaj u Varaždinskoj županiji, 2009. godine te su u HDZ-u svojedobno predlagali županu da ide kod kolege Matije Posavca na savjetovanje radi uspješnijeg provođenja projekta.

- Međimurci svoj projekt krajem ove godine ili početkom iduće završavaju, a mi još nemamo ni poznatog izvoditelja radova. - rekao je Stričak.

Ništa se ne gradi

Uz provođenje projekta Aglomeracije, Stričak je spomenuo kako se već osam godina provodi projekt dogradnje Kirurgije varaždinske bolnice, kako su raspisani natječaji za izgradnju, dogradnju osnovnih škola u Ivancu, Sv. Iliji, Martijancu i Ključu, a kako je sve propalo.

 - Nakon ovog fijaska, župan Varaždinske županije će biti zabilježen kao župan koji u svoja dva mandata nije uspio izgraditi, ali baš ništa! - izjavio je Stričak.

Na kraju se predsjednik županijskog HDZ-a pitao da li smo uistinu najtransparentnija županija u državi kada svi ključni natječaji padaju u vodu.

Komentari