prva faza pred početkom

eTV - Sve više političkih aktera iz različitih opcija: 'Povežimo brzom cestom odmah i Trakošćan'

Ukupno, cesta će biti duga 21,5 kilometara, prolazit će kroz tri grada i tri općine, a sve više političih aktera iz različitih političkih opcija predlaže da se zbog turizma brzom cestom odmah poveže i Trakošćan...
Objavljeno: 21.05.2023. 07:43

Zadnja izmjena: 21.05.2023. 07:56

Foto: Damir Poljak (HDZ), načelnik Općine Bednja u kojoj se Trakošćan nalazi / Marijan Škvarić (HNS), gradonačelnik Lepoglave / Zdenko Đuras (HDZ), predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca

Gostujući ovih dana u eTV studiju lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić iznio je promišljanje kako bi brzom cestom bilo najbolje odmah povezati i Trakošćan.

Kaže kako je o tome razgovarao i sa županom Anđelkom Stričakom, a iznio je i vlastita iskustva s trenutnim trajanjem vožnje.

- Razgovarao sam sa županom, vidim da je i on to počeo naglašavati, županija bi se trebala povezati u jednom mahu, odnosno Varaždin-Trakošćan. U tom slučaju bi mi ove resurse povezali jer mobilnost je najbitnija. Tko će doći u ovaj kraj ako ne po cestama? Primjerice, meni je danas iz Lepoglave do Varaždina trebalo sat vremena. Ja za jedan sat dođem u Zagreb, a ovdje je udaljenost 30 kilometara. Treba nam ta brza cesta i prometna povezanost. To je strateški krenulo potpuno krivo. Prijašnji župan forsirao je projekt brze pruge. Ja nemam ništa protiv, iako bi koštala kao Pelješki most, međutim treba napraviti nešto da još ova generacija ima od toga koristi - rekao je Škvarić.

Kreće prva faza, otvorene ponude

Krajem travnja, podsjetimo, otvorene su ponude u postupku javne nabave za izgradnju prve etape brze ceste Varaždin – Cerje Tužno, duge 7,5 kilometara. Ukupno, cesta će biti duga 21,5 kilometara, prolazit će kroz tri grada i tri općine, a sve više političih aktera iz različitih političkih opcija predlaže da se zbog turizma brzom cestom odmah poveže i Trakošćan.

- Cilj nam je da se dionica brze ceste proširi od Lepoglave dalje prema Trakošćanu, odnosno prema Đurmancu, kako bi Trakošćan kao turističko središte Varaždinske županije (ali i Hrvatske) dobio mogućnost daljnjeg turističkog razvoja - rekao je još krajem 2021. Damir Poljak, dodajući da se intenzivno radi na tome, a njega je tada podržao i aktualni predsjednik ivanečkog gradskog vijeća Zdenko Đuras.

Komentari