održana presica

eTV - Varaždin dobiva (i) drugi turbo rotor u Hrvatskoj, Stričak i Leverić: 'Koalicija čini čuda'

Informacije su to koje su nakon današnjeg sastanka podijelili župan Anđelko Stričak i član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, uz neformalni zaključak kako „koalicija HDZ-HNS čini čuda.“..
Objavljeno: 06.06.2023. 14:29

Zadnja izmjena: 06.06.2023. 15:23

Kako je u posljednje vrijeme bilo govora, brza cesta produžit će se do Trakošćana odnosno Krapine, Varaždin će dobiti proširenu istočnu zaobilaznicu i novi nadvožnjak, Gojanec drugi turbo-rotor općenito u Hrvatskoj, a sanirat će se i kritično raskrižje Koprivnička-Međimurska.

Informacije su to koje su nakon današnjeg sastanka podijelili župan Anđelko Stričak i član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, uz neformalni zaključak kako „koalicija HDZ-HNS čini čuda.“

- U razdoblju od 2021. do 2027.  na područje Varaždinske županije samo preko Hrvatskih cesta sliti će se investicija u vrijednosti od 100 milijuna eura – naglasio je Stričak, dok je Leverić nadodao kako tih sredstava bez njegovog osobnog angažmana kao župana i aktualne Vlade RH „ne bi bilo“.

Brza cesta do Trakošćana

Uz završetak istočne obilaznice u Novom Marofu, župan je istkanuo kako javnost može svjedočiti početku radova na brzoj cesti Varaždin-Ivanec-Krapina.

- Za prvi dio je natječaj raspisan, do kraja godine znati ćemo izvođača i potom ćemo sklopiti ugovor. Razgovarali smo i o nastavku te ceste te se zajednički usuglasili kako bi bilo najbolje da ona od Lepoglave nastavi desno prema Bednji (Trakošćanu) i potom Krapini – otkrio je Stričak.

Rotor, drugi najvećoj u Hrvatskoj

Uz rotor u Hrašćici, novost je i rotor u Gojancu koji će stajati preko milijun eura, a biti će tek drugi takve vrste u Hrvatskoj.

- Vrlo zahtjevan projekt. Prvi turbo rotor u Varaždinskoj županiji i drugi u Hrvatskoj (Osijeku), s čime ćemo dodatno podići razinu sigurnosti, jer pritisak vozila na tu cestu je strašan. Krajem godine bi trebao biti raspisan natječaj, cijena će mu biti više od milijun eura – otkrio je Leverić.

 

Komentari