nije prvi put

eTV/ FOTO: EKO-INCIDENT Još od večeri velika količina pjene izlijeva se u Dravu, a inspektora i dalje nema

Objavljeno: 23.12.2016. 10:25

Zadnja izmjena: 23.12.2016. 14:47

Prema obavijesti Područnog ureda za spašavanje jučer navečer na Varkomovom biološko-mehaničkome kolektoru u Motičnjaku pojavila se velika količina pjene koja je već došla do drenažnog kanala i izlijeva se u Dravu.

Radi se najvjerojatnije o otpadnim vodama punim šampona i deterdženta iz tvornice Wachem. Koliko je pjene bilo u kanalu svjedoči i činjenica da se prelila iz kanala na obližnje tlo. Ona i dalje u vrlo vidljivim količinama teče drenažnim kanalom i odlazi u Dravu.

Ni traga inspektoru

O incidentu je dežurni djelatnik Marijan Sivrić odmah izvijestio vodopravnog inspektora Nevena Mlakara, no on ni do ovog trenutka nije izišao na teren da bi vidio o čemu se točno radi. Upravo kad smo mi bili na mjestu događaja telefonski je izvijestio dežurnog djelatnika da ne može doći zbog toga što nema automobil na raspolaganju i da mu se pošalju rezultati analize mailom.

- Ovo se događa više puta godišnje. Wachem je jednom bio i kažnjen s 55 tisuća kuna zbog takvog incidenta, obično se ispričaju ali se stvari ponavljaju. Inspektora sam nazvao odmah kad se ovo dogodilo, no on ne dolazi. Iako ovo ne mora izazvati veliku katastrofu, ipak se mora provjeriti o čemu se radi. - izjavio je ogorčeni Sibrić.

Pogledajte eTV video sinoćnjeg dramatičnog izlijevanja pjene iz drenažnog kanala i sadašnjeg stanja stvari.

 

Komentari