ulaganje od 83,5 milijuna kuna

eTV|FOTO Danas počinje energetska obnova Bolnice - Čačić kritizirao kašnjenje, Štromar poslao svog tajnika

Objavljeno: 16.08.2017. 12:34

Zadnja izmjena: 16.08.2017. 12:38

Foto: Luka Šalamun

Projekt s čijom se izradom krenulo prije 2 godine danas je došao do faze realizacije - energetska obnova 7 objekata bolnice koštat će ukupno 83,5 milijuna kuna, a godišnje uštede na potrošnji energije iznosit će oko 3,4 milijuna kuna.

Na svečanosti početka radova došla su i 2 državna tajnika - iz Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg, a iz Štromarovog Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir. Radove je došao pozdraviti i gradonačelnik Ivan Čehok te cjelokupno županijsko vodstvo na čelu sa županom Radimirom Čačićem. Među prisutnima bilo je i dosta osoblja Bolnice.

'Radovi čekali 14 mjeseci...'

Tako smo saznali da se radi o četvrtom najvećem projektu energetske obnove u Hrvatskoj, kao i da se planiraju i brojni drugi projekti u Varaždinskoj bolnici. Ravnatelj bolnice Nenad Kudelić objasnio je i o kojim se objektima radi.

- Radi se praktički o svim objektima u kojima se obavlja medicinska djelatnost i koji već godinama vape za obnovom. - izjavio je Kudelić, kasnije vodeći novinare u obilazak zgrada, kako bi ih izbliza upoznao s potrebama obnove. Sve su to zgrade koje su građene 70-ih godina prošloga stoljeća, neke su u međuvremenu i bile obnavljane, ali sada svima njima treba znatn pojačati energetsku učinkovitost.

- Ako dovoljno dugo živiš, onda radiš i dovoljno pogrešaka, iz kojih možeš nešto i naučiti. No, lako ti se može desiti da si to što si gradio vrati kasnije kao neki temelji na kojima možeš onda zidati. - izjavio je župan Čačić, koji se pritom osvrnuo i na kritike koje su mu upućivali prije 5 godina. On je ukazao i na činjenicu da je projekt čekao 14 mjeseci od potpisa do početka realizacije. Pritom je ukazao na sporost ministarstva u vrijeme Ivana Vrdoljaka, ali je pohvali kasniji rad Anke Mrak Taritaš.

- Stvari nisu jednostavne, da su jednostavne bilo bi davno gotov. Ali ako su i komplicirane stvari - a radi ih netko tko zna, tko ih je puno puta radio - onda to ide djelotvornije. - izjavio je Čačić. U eTV prilogu, kao i u našoj bogatoj fotogaleriji možete pogledati kako je to danas izgledalo.

 

Komentari